Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Etä­työs­sä ei sit­ten­kään pää­toi­me­na lais­ko­tel­la – ko­ro­na­pan­de­mia jättää työ­elä­mään jäljen, joka voi olla po­si­tii­vi­nen

Viruspandemia on muuttanut työntekoa monella alalla ehkä pysyvästi. Mahdollisuus etätyöhön on ollut monen yrityksen ja työntekijän pelastus. Kolikon toista puolta ovat muun muassa yksinäisyys ja luovan, virkistävän yhdessäolon loppuminen.

Viimeksi kulunut koronavirusvuosi on mullistanut suomalaista työelämää enemmän kuin mikään lainsäädäntö tai mitkään konsulttivetoiset kehittämishankkeet. Jopa noin miljoona suomalaista on siirtynyt etätyöhön, useimmiten omaan asuntoon tai lomapaikkaan.

Muutos on tapahtunut puolipakosta, eikä se ole sujunut ongelmitta. Osa suomalaisista, vaikkapa hoitoalan väki, kaupan alan työntekijät tai rakentajat, on jatkanut työpaikoilla terveysriskien uhallakin, koska muu ei ole ollut mahdollista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.