ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Etä­ope­tus­ta voisi hyö­dyn­tää lä­hi­ope­tuk­sen apuna – myös koulun tar­joa­ma tärkeä so­siaa­li­nen tuki edel­lyt­tää fyy­sis­tä kou­lu­yh­tei­söä

Koronakriisi on tuonut vahvasti esille sen, että koulu ei ole vain opetuslaitos, vaan se on paljon enemmän. Koulu on perheen jälkeen lasten tärkein kasvuympäristö. Koulun tehtävänä ei ole vain opettaa vaan myös kasvattaa sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Koulu ja kouluyhteisö rakentavat lasten sosiaalisia suhteita ja tarjoavat monella tavoin tukea lapsille.

Etäopetusvaihe asetti oppilaat eriarvoiseen asemaan sen perusteella, minkälaiset tekniset välineet heillä on käytettävissään ja millaiset mahdollisuudet vanhemmilla on heitä ohjata. Myös lasten toiminnanohjaus ja itseohjautuvuus vaihtelevat suuresti. Kokoaikainen etäopetus ei turvaa riittävällä tavalla lasten yhdenvertaisia opiskelumahdollisuuksia.

Perusopetuksen tavoitteena ei ole vain antaa oppilaille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja vaan myös tukea kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Näiden tavoitteiden toteuttamisessa kasvokkaisen vuorovaikutuksen merkitys on erityisen suuri.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.