Mainos

Es­teet­ti­nen kau­neu­den­hoi­to on kasvava ala Ou­lus­sa, kun korona hil­lit­see hoi­to­mat­ko­ja Uu­del­le­maal­le

KP Clinic Oulu Oy tarjoaa oululaisella yrityskentällä palveluja, joita on aiemmin joutunut hakemaan kauempaa.

Krista Palonen kouluttautui esteettisiin kauneushoitoihin leikkaus- sairaanhoitajan työn ohessa.
Krista Palonen kouluttautui esteettisiin kauneushoitoihin leikkaus- sairaanhoitajan työn ohessa.
Kuva: Anna Tilvis

Toimitusjohtaja, esteettisiin kauneushoitoihin erikoistunut leikkaussairaanhoitaja Krista Palonen ja plastiikkakirurgi Risto Varonen perustivat esteettistä kauneudenhoitoa antavan klinikan viime vuoden toukokuussa

”Tämä on uusi, kasvava ala Oulun seudulla. Etelä-Suomessa palvelut ovat kymmenen vuotta edellä ja kuluttajat ovat tottuneita käyttämään niitä.”

Kauneusklinikka KP:n palveluihin kuuluvat erilaiset ihon pistos- ja pinnoitushoidot. Pistoshoitoihin kuuluvat sekä täyteainehoidot että ihon tekstuuria parantavat hoidot, kuten mikroneulaus.

”Hoidot perustuvat tutkittuun tietoon, tehoon ja aseptiikkaan. Me noudatamme terveydenhuollon eettisiä periaatteita ja turvaamme asiakkaan intimiteettisuojan”, Palonen sanoo.

Päätoimiseksi yrittäjäksi

Palonen on ollut yrittäjänä nelisen vuotta. Aluksi hän työskenteli leikkaushoitajana ja teki hoitoja työn ohessa sivutoimisesti.

”Tein toiminimellä samoja hoitoja reilut kaksi vuotta. KP Clinic Oulussa on tarjolla myös terveydenhuollon palvelut ja laajenemme syksyllä plastiikkakirurgisiin pientoimenpiteisiin.”

Yritystoiminnassa Palosta kiinnostaa oman vastaanoton pitäminen ja itsenäinen toiminta. Päivätyöstä pois jääminen mahdollisti oman yrityksen kasvun.

”Koronavuosi on ollut ensimmäinen täysi vuosi päätoimisena yrittäjänä. Se on ollut kuitenkin hyvä ja opettavainen, ja on täytynyt heti alusta asti hoitaa kaikki koronan ehdoilla.”

Sairaalarinteen klinikalla hoidot on helppo järjestää niin, etteivät asiakkaat joudu törmäämään toisiinsa. Monet valitsevat myös Karjasillalla sijaitsevan kotivastaanoton.

Rajoitukset eivät ole karkottaneet asiakkaita. Uutta asiakaskuntaa on tullut, ja liikevaihto on kolminkertaistunut.

”Oulusta on aiemmin käyty hoidoissa Uudenmaan alueella. Nyt kun liikkumista on rajoitettu, on hoitoja alettu katsoa täältä.”

Työparina lääkäri ja sairaanhoitaja

Nuoren toimitusjohtajan vastuulla on paljon. Palonen ja Varonen muodostavat hyvän työparin, mutta päivittäinen työ jää paljolti Palosen vastuulle. Plastiikkakirurgit ovat työllistettyjä.

”Olen itse vastuussa päätöksistä. Siksi yrittäjäverkostot ovat tärkeitä. Ne antavat kollegiaalista tukea ja neuvoja. Olen ollut tyytyväinen ja yllättynytkin. Ei tarvitse pärjätä yksinään, myös asiantuntijoiden neuvoja on saatavilla.”

Palonen vahvistaa osaamistaan suorittamalla parhaillaan yrittäjän ammattitutkintoa.

”Palvelujen kysyntä on ollut kasvava. Asiakaskunta on laaja, 18 ikävuodesta 70+ ikäisiin asti.”

Palveluun hakeutumisen perusteet eivät aina ole esteettisiä, vaan syynä voivat olla myös toiminnalliset haitat, kuten tatuoinnin poisto kirurgisena toimenpiteenä.

Vaikka kilpailua on, Palonen pitää KP Clinic Oulun tilannetta hyvänä. Se jää kokoluokkansa puolesta isojen lääkärikeskusten ja yksittäisten pistoshoitoja antavien sairaanhoitajien välimaastoon.

”Oulussa ei ole vastaavanlaista yritystä. Harvinaista on myös Suomen mittakaavassa, että työparina on sairaanhoitaja ja lääkäri”, Palonen toteaa.