Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Entinen kaup­pa­op­pi­lai­tos on säi­ly­tet­tä­vä – pur­ka­mi­sen myötä Oulun kau­pun­ki me­net­tää taas yhden mer­kit­tä­vän ajal­li­sen ker­ros­tu­man

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti joulukuussa 2022 nimetä entisen kauppaoppilaitoksen kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kohteeksi. Rakennuksen arvo ja merkittävyys myönnettiin kokouksessa heti sen jälkeen, kun lautakunta oli arvottanut saman kiinteistön niin arvottomaksi, että se voidaan purkaa seitsemänkerroksisen tehotuotetun kerrostalon tieltä.

Kauppaoppilaitoksen purkamisen myötä Oulun kaupunki menettää taas yhden merkittävän ajallisen kerrostuman, jota ei voida enää koskaan saada takaisin.

"Tällaisilla päätöksillä yhteisölle merkittävät ympäristöt myydään häikäilemättömästi rakennusliikkeiden leikkikentäksi."

Kaupungin tehtävä on toimia puolueettomasti ja tasapuolisesti päätöksenteossaan. Antamalla rakennusliikkeelle luvan purkaa rungoltaan hyväkuntoinen rakennus, vaikka se on rakennushistoriallisesti alueelle merkittävä kohde, antaa se mahdollisuuden muille rakennusliikkeille käyttää samaa argumenttia vastaavanlaisissa tilanteissa. Tulevaisuudessa tätä päätöstä voidaan pitää perusteena tuhota oululaisille merkittäviä rakennuksia ja alueita vain, koska niistä ei jakseta pitää huolta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.