Ener­gi­nen Robin säh­köis­ti tun­nel­man Qstoc­kis­sa – lue ar­tis­tin haas­tat­te­lu

Ensimmäistä kertaa Qstockissa esiintynyt Robin täytti vaivatta Qstockin päälavan esiintyjän saappaat lauantaina.

Robin oli Qstockin päälavan lauantaipäivän ensimmäinen artisti. Robin, qstock, 2016 Robin, qstock, 2016
Robin oli Qstockin päälavan lauantaipäivän ensimmäinen artisti.
Robin oli Qstockin päälavan lauantaipäivän ensimmäinen artisti.
Kuva: Janne Körkkö

Ensimmäistä kertaa Qstockissa esiintynyt Robin täytti vaivatta Qstockin päälavan esiintyjän saappaat lauantaina. Sähikäisen lailla säntäillyt poppari villitsi yleisöä kuumassa auringonpaahteessa.

Robin oli päälavan lauantaipäivän ensimmäinen artisti. Aikaisesta esiintymisajankohdasta huolimatta katsomo täyttyi kaikenikäisistä Robin-faneista.

Nuori poppari veti keikan alusta loppuun hillittömällä energialla. Robin heitti lavalle tullessaan tavaramerkiksi muodostuneen temppunsa: hurjan näköisen voltin takaperin korokkeelta. Poppari aloitti keikan Frontside Ollie -biisillä. Myöhemmin keikalla nähtiin vielä useita näyttäviä voltteja.

Kaleva kävi jututtamassa artistia ennen keikkaa.


Vesa-Matti Loiri antoi tärkeän neuvon nuorelle laulajalle

Hei Robin, miten kesä on mennyt?

Sika hyvin! On ollut mahtavia keikkoja, ja olemme käyneet studiossakin. Muitakin hommia on riittänyt. Viime viikolla tuli ulos nuottikirja sekä Yhdessä-kirja. Mutta kyllä keikat ovat olleet parasta tässä kesässä. Etenkin Ruisrockin keikka on ollut paras tähän mennessä.

Esiinnyt ensimmäistä kertaa Qstockissa. Millaisilla fiiliksillä nouset päälavalle hetken kuluttua?

Aika siisti fiilis. Olen kuullut hyviä juttuja Qstockista. Olen odottanut, että tänne pääsee esiintymään. Olen käynyt Oulussa esiintymässä paljon. Oulussa on aina jotenkin huoleton meininki. Ihmiset ovat rentoja ja tulevat keikoille oikeasti pitämään hauskaa yhdessä artistin kanssa.

Robinin esiintymisten tavaramerkiksi on muodostunut voltti takaperin.
Robinin esiintymisten tavaramerkiksi on muodostunut voltti takaperin.
Kuva: Janne Körkkö

Olet ikääsi nähden todella kokenut muusikko. Olet kuitenkin päässyt tekemään musiikkia yhdessä monien tunnettujen suomalaisartistien kanssa. Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut joltain vanhemmalta kollegaltasi?

Olen saanut paljon neuvoja, mutta ehkä siistein hetki oli, kun kuvasimme Ivalossa Loirinuotiolla ohjelmaa ja istuttiin [Vesa-Matti Loirin kanssa] saunassa ja puhuttiin tosi paljon, paljon enemmän kuin mitä ohjelmaan päätyi. Hän toitotti sitä, että pitää aina olla oma itsensä. Jos on joku rooli päällä, niin se ei ole aitoa. Jos artisti haluaa uudistua, ei pidä muuttaa imagoa, vaan sen tekemisen pitää lähteä itsestä.

Olet uudistanut artistikuvaasi aikuisempaan suuntaan.

Niin, ihminen muuttuu aina johonkin suuntaan. Olin 13-vuotias, kun aloitin tämän homman. Täytän 18 vuotta kolmen viikon päästä.  Se muutos on tullut luonnostaan.

Olet lämpännyt pari kertaa Justin Bieberiä. Tapasitko hänet?

Olemme tavanneet pari kertaa. Ensimmäistä kertaa tapasimme Norjassa, ja siinä oli sellainen tilanne, että olimme backstagella , ja Bieber tuli fanitapaamisesta. Bieber liikkui Segwaylla, ja satuin juuri avaamaan oven niin, että Bieber törmäsi segwaylla siihen!

Sinulla on laaja ja uskollinen fanijoukko. Fanitatko itse jotain artistia tai bändiä?

En varsinaisesti fanita, mutta pidän kyllä paljon monista bändeistä. Esimerkiksi Years & Years on sellainen bändi, jota diggailen, Coldplay on toinen. Mutta ehkä tykkään enemmän yksittäisistä biiseistä kuin bändeistä. Joskus fanitin tosi paljon Rasmusta, ja olikin hienoa, kun pääsin tekemään Lauri Ylösen kanssa musiikkia. Teimme yhdessä kappaleen Chillaa-levylle.

Robin on pian täysi-ikäinen.
Robin on pian täysi-ikäinen.
Kuva: Janne Körkkö

Täytät alle kuukauden päästä 18. Miten aiot juhlistaa täysi-ikäisyyttäsi?

Olen suunnitellut juttua, johon fanit pääsisivät mukaan. Tämä on sen verran iso askel, että haluan, että fanini pääsevät siihen osaksi.

Sinulla alkaa lukion kolmas vuosi. Osallistutko jo kirjoituksiin?

Suoritan lukion neljässä vuodessa. En vielä osallistu kirjoituksiin. Lukio on sujunut ihan hyvin musiikkihommien ohessa.

Mitä seuraavaksi Robin?

Ollaan väännetty uutta musaa. Toivottavasti voin julkaista jotain jo synttäreiden jälkeen.

Katso kuvia Robinin esiintymisestä.

Katso Qstockin koko ohjelma sekä kaikki Qstock-aiheiset jutut kootusti.