Ener­gian­sääs­tö laskee asu­mi­sen hintaa

Oululainen Nastarakennus Oy markkinoi ennakkoon Metsokankaalle rakennettavasta kolmesta talosta koostuvan Kotirinteen asunto-osakeyhtiön asuntoja.

-

As Oy Oulun Kotirinne
Nastarakennus Oy
Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy
A10, C28
4h+k+s, 80,5m2
Myyntihinta: 74 440€ Velaton hinta: 162 990€

Oululainen Nastarakennus Oy markkinoi ennakkoon Metsokankaalle rakennettavasta kolmesta talosta koostuvan Kotirinteen asunto-osakeyhtiön asuntoja. Kotirinteessä on tarjolla monipuolinen kattaus erikokoisia asuntoja kolmessa kaksikerroksisessa rakennuksessa.

Luhtitalotalot ovat keskenään samanlaisia pelkistettyjä tiiliverhoiltuja taloja. Lämminsävyinen tiiliverhoilu värittää harmaimpia vuodenaikoja ja kestää hyvin sään kulutusta. Talot rakennetaan samansuuntaisesti riviin. Tontin nurkassa on leikkialue, jonka viereen jää pala luonnontilaista metsää.

Toisen kerroksen luhtikäytävälle kuljetaan kattamattomia portaita pitkin. Luhdilla sijaitsee asuntojen ulkovarastoja.

Päätyasunto on taloyhtiön suurimpia. Asunnon makuuhuoneet sijoittuvat sisäänkäynnistä katsottuna vasemmalle, kylpy- ja oleskelutilat pääasiassa oikealle. Keskelle jää keittiö.  Käytävämallinen keittiö on avoin eteiseen ja ruokailutilaan. Se muodostaa eteiskäytävän kanssa tuplakäytävän asunnon tilojen välille. Eteiskäytävä syö melkoisen paljon asunnon neliöistä.

Kaikki yhtiön asuntojen oleskelutilat aukeavat aurinkoiseen lounaaseen ja tilat voivat nauttia auringon ilmaislämmöstä. Oleskelutilojen levyinen syvä parveke, jonka päälle harjakatto laskee, suojaa oleskelutilaa korkeiden auringonsäteiden paahteelta. Parvekelasituksen asentaminen voi säästää lisää jäähdytys- ja lämmityskuluissa.

Asunnossa on A-energialuokan kodinkoneet ja vedenkulutusta pienentävät vesikalusteet, jotta energiaa säästyy myös arjen tohinassa. Asuntokohtainen kylmän ja lämpimän veden mittaus ja laskutus kannustaa käyttäjää säännöstelemään vedenkulutustaan. Tulo-poistoilmanvaihto on varustettu lämmön talteenotolla ja talon energialuokka on paras A. 

Tässä asunnossa energiansäästö on otettu hyvin huomioon. Energiansäästö voi madaltaa asumisen kokonaishintaa merkittävästi.