Mainos

”En löydä työn­te­ki­jää, mitä voisin tehdä?” – TE-toi­mis­ton Työ­mark­ki­na­to­ri val­jas­taa te­ko­älyn rek­ry­toin­ti­si tueksi

Rekrytointeja työkseen tekevät ovat varmasti huomanneet, että rekrytoinnit ovat vaikeutuneet ja sopivien työntekijöiden löytäminen on toisinaan haasteellista. Työmarkkinatori on uusi työn ja osaamisen verkkopalvelu, jossa työpaikat ja tekijät löytävät toisensa entistä paremmin – tekoälyä hyödyntäen.

Tatu Ronkainen.
Tatu Ronkainen.

TE-toimiston uusi verkkopalvelu Työmarkkinatori mahdollistaa kauan kaivatun suorahaun.

"Työnantaja voi hakea työpaikkaan sopivia ehdokkaita Työmarkkinatorin julkisista profiileista. Näin yrityksellä on mahdollisuus rekrytoida sopiva tekijä ilman työpaikkailmoittelua", asiantuntija Tatu Ronkainen Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta kertoo.

Työmarkkinatorilla on jo kaksi tuhatta työnhakijaprofiilia. Määrä tulee kasvamaan seuraavien kuukausien aikana tuhansilla, sillä TE-toimistojen uuden asiakaspalvelumallin myötä työnhakijoita ja työnvaihtajia ohjataan tekemään työnhakuprofiili Työmarkkinatorille.

"Tekoäly hyödyntää työnhakuprofiileja, joten työnhakijoiden laadukkaasti luodut profiili auttaa yritystä löytämään sopivimmat tekijät", jatkaa Ronkainen.

Suorahaku helpottaa rekrytointia erityisesti tehtäviin, joihin on vaikea löytää sopivia ehdokkaita. Lisäksi sen odotetaan tuovan yrityksille rekrytointiin liittyviä kustannussäästöjä.

Toisinaan työpaikkailmoituskin on paikallaan

Työpaikkailmoitus on toisinaan edelleen hyvä väylä etsiä osaajia ja saada laajempaa näkyvyyttä työpaikalle ja yritykselle – työnantajamielikuvan kirkastamisesta puhumattakaan.

Ilmoituksen jättämisen jälkeen Työmarkkinatori ehdottaa työnantajalle profiilien joukosta sopivia osaajia. Rekrytoija voi jäädä odottamaan hakemuksia tai ottaa suoraan yhteyttä Työmarkkinatorin ehdottamiin kandidaatteihin. Viestit työnantajan ja työnhakijan välillä liikkuvat anonyymisti ja tietoturvallisesti.

Työmarkkinatorilta työpaikkailmoitukset julkaistaan myös EURES-portaalissa, joten myös kansainvälinen rekrytointi Euroopasta ja ETA-alueelta mahdollistuu yhdeltä istumalta.

-

Työmarkkinatorilla olet ajan tasalla

Työnhakuprofiilin laatiminen on tehty käyttäjälle mahdollisimman helpoksi ja Työmarkkinatorilta löytyy myös kattavat ohjeet profiilin laatimiseen. Käyttäjän tietoturvasta ja henkilötiedoista pidetään erityisen hyvää huolta, joten palveluun tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Työmarkkinatori on julkinen ja kaikille työnantajille maksuton palvelu. Tavoitteena on tarjota helppokäyttöinen ja kattava digitaalinen palvelualusta, jonka avulla asiakkaalle löytyy yhdestä palvelusta kaikki mitä hän rekrytoinnissa tai työnhaussa tarvitsee.

Työmarkkinatori
  • Julkinen palvelualusta, joka tuo työelämäpalvelut samaan osoitteeseen tyomarkkinatori.fi.
  • Kirjaudu sisään ja selaa työnhakijoita tai luo työpaikkailmoitus osoitteessa tyomarkkinatori.fi/tyonantajat-ja-yrittajat.
  • Parantaa työnhakijan mahdollisuuksia löytää omaa osaamistaan vastaavaa työtä ja työnantajan mahdollisuutta löytää sopivia tekijöitä.
  • Sisältää tulevaisuudessa myös uudistetun TE-palvelujen henkilö- ja yritysasiakkaan sähköisen asioinnin.