Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Tilaajille

Elina Lampela pääsi ennen nilk­ka­vam­maa oivaan vi­ree­seen vaikean al­ku­vuo­den jälkeen – Valkean kau­pun­gin kisat vetää ni­mek­kään ur­hei­li­ja­kat­tauk­sen vii­kon­lop­pu­na Raat­tiin

Oulun Pyrinnön Elina Lampela hakee monien Suomen huippujen tavoin tärkeitä rankingpisteitä MM-kisoihin vielä viime metreillä.

Oulu
Elina Lampela hakee kiinnitystä MM-kisapaikkaan lauantaina Raatissa, jos nopeasti parantunut nilkka vain kestää hyppäämistä.
Elina Lampela hakee kiinnitystä MM-kisapaikkaan lauantaina Raatissa, jos nopeasti parantunut nilkka vain kestää hyppäämistä.
Kuva: Vesa-Matti Väärä/Arkisto

Seiväshyppääjä Elina Lampelan alkukausi on ollut kaksijakoinen. Lampela hätyytteli ennätystään jo kesän toisessa kilpailussa Espoossa kahdeksas päivä kesäkuuta. Samassa kisassa Oulun Pyrinnön nainen loukkasi jalkaansa tavoitellessaan omaa ennätystään korkeudesta 460.

Loukkaantumiseen johtanut hyppy jäi limboksi. Lampela laskeutui sen päätteeksi etupatjalle ja jalkansa päälle koko painollaan.