Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei unoh­de­ta lap­si­per­hei­tä ja nuoria hy­vin­voin­ti­alueel­la

Yhteiskunnan ulkopuolelle syrjäytymisen hinta on yksilölle kova. Hän maksaa hintaa koko ikänsä ja usein huono-osaisuus myös periytyy seuraavalle sukupolvelle. Syrjäytymisen hinnasta yhteiskunnalle on tehty monia laskelmia viime vuosina. Valtiontalouden tarkastusviraston arvioiden mukaan yhden syrjäytyneen nuoren hinta yhteiskunnalle on yli miljoona euroa. Voitaisiinko osa tuosta yli miljoonasta eurosta käyttää siten, että nuori ei syrjäydykään vaan hänestä tulee osa yhteiskuntaa.

Perheneuvolan ja sosiaalityön tuki ovat tärkeitä elementtejä nuorten syrjäytymisen ehkäisemisessä. Riittävä ja oikea-aikainen varhainen tuki säästää koko yhteiskunnan menoja pitkällä tähtäimellä. Lapsen tai nuoren sijoittaminen on viimesijainen keino puuttua syrjäytymiskehitykseen – keino on tavattoman kallis, joten kodin ulkopuolelle sijoittamista ennen pitäisi käyttää kaikki muut mahdolliset keinot tilanteen korjaamiseksi.

"Hyvinvointialueen tulee panostaa voimakkaasti koulukuraattori- ja koulupsykologipalveluiden kehittämiseen tasapuolisesti koko Pohjois-Pohjanmaan alueella."

Olen sitä mieltä, että tulevien hyvinvointialueiden pitää panostaa syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn huomattavasti nykyistä kuntien toimintaa enemmän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.