Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ei niin­kään huono vuosi Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Oulussa

Toinen vuosi koronaa kiusasi Pohjois-Pohjanmaata ja Oulua, mutta vuosi 2021 toi myös alueelle hyviä uutisia. Oulu houkutteli päättyneenä vuonna sekä investointeja että väkeä.

Vuosi 2021 ei tuonutkaan lopullista vapautusta koronaviruksen ikeestä. On kuitenkin kiinnostavaa nähdä, miten elettyä vuodenkiertoa tulevaisuudessa arvioidaan. Lopullinen kuva voi olla tummien ja valoisien teemojen kudelma.

Koko maasta voi nostaa ainakin kaksi myönteistä asiaa. Ensinnäkin talous ja työllisyys toipuivat koronan iskusta odotettua nopeammin.

Toiseksi syntyvyyden kasvu jatkui. Tammi-marraskuun aikana syntyi 3 050 lasta enemmän kuin samana jaksona vuonna 2020. Lukema tekee kansakunnalle hyvää.

Oulussa vuoden huippu-uutinen oli valinta vuoden 2026 eurooppalaiseksi kulttuuripääkaupungiksi. Se oli juuri sellainen oikaisu, jota Oulu julkiseen kuvaansa kaipasi. Valinnan voi odottaa muuttavan Oulua ja kaupungin mielikuvaa pysyvästi.

Taloudesta kuultiin useita hyviä uutisia. Merkittävin oli Nokian päätös rakentaa uudet mittavat toimitilat Linnanmaalle. Se ankkuroi yhtiön kaupunkiin entistä tiukemmin.

Syksyllä kuultiin, että Stora Enso selvittää myös toisen vanhan paperikoneen muuttamista Oulussa kartonkikoneeksi. Jos aie toteutuu, heijastusvaikutukset tuntuvat myös maakunnassa.

Puunjalostusta kaupungissa vahvistaa myös kesällä kerrottu uutinen, jonka mukaan kalajokinen Junnikkala Oy rakentaa Oulun Laanilaan suuren sahalaitoksen. Työpaikkoja Ouluun ja maakuntaan tulee yhteensä reilut parisataa.

Raahen terästehtaalla työnnettiin liikkeelle valmisteluja, joiden tähtäimessä on hiilivapaa teräksentuotanto tulevaisuudessa.

Koronapandemia rokotti vuoden mittaan ravintola- ja matkailualaa mutta toisaalta toi esimerkiksi Kuusamon Rukalle ja muualle merkittävän määrän etätyön tekijöitä.
Koronapandemia rokotti vuoden mittaan ravintola- ja matkailualaa mutta toisaalta toi esimerkiksi Kuusamon Rukalle ja muualle merkittävän määrän etätyön tekijöitä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.