Juuri nyt: Oulun kes­kus­tan ja Top­pi­lan tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäk­si epäilty otettu kiinni

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­ja­ki­sa ki­ris­tyy en­ti­ses­tään, kes­kus­tal­le uu­sin­kaan kan­na­tus­mit­taus ei tuo valoa

Tuorein kannatusmittaus kertoo, että Suomen pääministeri voi olla kuka tahansa kolmikosta Orpo, Marin ja Purra. Keskustan kannatusharppaukselta alkaa jo aika loppua kesken.

Suomen eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4. Demokratian juhlapäivä edessä siis kuukauden päästä. Ennakkoäänestys puolestaan alkaa jo alle kolmen viikon päästä, keskiviikkona 22.3.

Kisa vaalivoittajasta on täysin auki, eikä vain siksi, että yhtään ääntä ei vielä ole annettu. Tilanne on avoin ennen kaikkea kolmen kärjen pienten erojen takia.

Ylen Taloustutkimuksella teettämän kannatusmittauksen mukaan Kokoomus johtaa edelleen 20,8 prosentin lukemalla, mutta puolueen kannatusliuku jatkuu.

Hiipivää pelkoa kokoomuksessa lisää se, että kaksi pahinta kilpailijaa eli SDP ja perussuomalaiset nostivat nyt kumpikin kannatustaan. SDP:n lukema on 19,9, perussuomalaisten 19,0.

Jos samat trendit jatkuvat, Petteri Orpon "melkein varma" pääministeriys voi vaihtua johonkin muuhun ministerintehtävään ellei jopa jatkoon oppositiopuolueen johtajana.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.