Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Mainos: Kaleva Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Do­ku­ment­ti­elo­ku­va­fes­ti­vaa­li Doc­Point to­teu­tuu val­ta­kun­nal­li­se­na ver­kos­sa

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina 31.1.–6.2. Vallitsevien koronarajoitusten puitteissa yleisöfestivaalin toteuttaminen ei ole mahdollista.

Ohjelmistossa ovat esimerkiksi Isisin orjuuttamien jesidinaisten pelastusoperaatiosta kertova Hogir Hirorin ohjaus Sabaya ja Elokapina-liikkeen synnystä kertova Maia Kenworthyn ja Elena Sanchez Bellot’n dokumenttielokuva Rebellion. Ohjelmistossa on useita elokuvia, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnosta.

Ohjelmistossa on useita elokuvia, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnosta.

– Verkkofestivaalina DocPoint on vielä selkeämmin valtakunnallinen festivaali. Elokuvat, keskustelut ja muut verkkolähetykset ovat katsottavissa kaikkialla Suomessa, taiteellinen johtaja Kati Juurus toteaa.

Myös edellinen DocPoint järjestettiin verkkofestivaalina. Järjestäjien mukaan elokuvat ja maksuttomat oheistapahtumat tavoittivat yleisön erinomaisesti myös verkossa.

Festivaalilla palkitaan paras kotimainen dokumenttielokuva ja paras kansainvälinen dokumenttielokuva. DocPointin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 20.1. kello 12.