Mainos

DK&A on kasvava di­gi­alan yritys, joka etsii po­ruk­kaan­sa kan­sain­vä­lis­tä osaa­mis­ta ja ou­lu­lais­ta asen­net­ta: ”Oulu on meille ää­rim­mäi­sen kiin­nos­ta­va paikka”

Dunning, Kruger & Associatesin asiantuntijat auttavat yrityksiä mukautumaan maailman muutoksiin.

Yksi DK&A:n tärkeimmistä arvoista on yhdessä tekeminen. Suunnittelijat ja kehittäjät työskentelevät samoissa tiimeissä, minkä avulla varmistetaan sujuva prosessi ja onnistunut lopputulos.
Yksi DK&A:n tärkeimmistä arvoista on yhdessä tekeminen. Suunnittelijat ja kehittäjät työskentelevät samoissa tiimeissä, minkä avulla varmistetaan sujuva prosessi ja onnistunut lopputulos.

Kauppakeskus Valkean neljännessä kerroksessa on valoisa ja viihtyisä toimisto, josta kuuluu perjantai-iltapäivänä kuohuviinilasien kilinää ja iloista puheensorinaa. Dunning, Kruger & Associatesin viihtyisässä olohuoneessa skoolataan tänä syksynä valmistuneelle toimistolle sekä tiimityöskentelylle, kulttuurille, rohkealle yrittämiselle ja ystävyydelle.

Monelle oululaiselle vielä tuntematon DK&A on digialan vahvasti kasvava yritys, joka perustettiin vuonna 2017. Yritys on halunnut panostaa alusta alkaen kansainvälisyyteen ja valtioiden rajat ylittävään yhteistyöhön. Ensimmäiset toimistot avattiin samaan aikaan sekä Helsingissä, Wroclawissa että Berliinissä.

Mutta miksi kansainvälisesti tunnettu yritys on halunnut laajentaa Etelä-Suomen ja Keski-Euroopan lisäksi juuri Ouluun?

Toimitusjohtaja Tom Jacobsson kertoo, että teknologiakaupunkina tunnettuun Ouluun laajentaminen on ollut yrityksen ajatuksissa jo pidemmän aikaa.

”Oulu on meille äärimmäisen kiinnostava paikka. Oulussa on mielenkiintoisia asiakkaita ja huikeita brändejä. Oululaisilla ihmisillä on myös todella vahva koulutustausta, paljon osaamista ja erinomainen asenne.”

Ville Kolehmainen ja Tom Jacobsson ovat vahvasti tiimipelaajia. ”Ihmiset ovat olleet yrityksessämme aina kaiken toiminnan ydin. Halusimme varmistaa, että pääsemme tekemään yhdessä ja olemme onnekkaita, että vuosien varrella matkalle mukaan on sattunut lisää saman henkistä porukkaa”, Jacobsson sanoo.
Ville Kolehmainen ja Tom Jacobsson ovat vahvasti tiimipelaajia. ”Ihmiset ovat olleet yrityksessämme aina kaiken toiminnan ydin. Halusimme varmistaa, että pääsemme tekemään yhdessä ja olemme onnekkaita, että vuosien varrella matkalle mukaan on sattunut lisää saman henkistä porukkaa”, Jacobsson sanoo.

DK&A:n ydintehtävänä on auttaa yrityksiä kirkastamaan tavoitteitaan, muovaamaan toimintaansa ja menestymään muuttuvan maailman mukana. DK&A kehittää asiakkaidensa digitaalisia palveluita aina strategisesta suunnittelusta konkreettiseen lopputuotteeseen asti.

Joskus DK&A on paikalla jo silloin, kun yritys vielä pohtii: ”Meidän on pakko tehdä jotain – mutta mitä se jotain on?”

”Meidän ratkomissamme ongelmissa on aina keskiössä maailman muutokset. Voi tulla uusia teknisiä innovaatioita tai uusia palveluita, jotka laittavat yrityskenttää sekaisin. Pelikentillä on uusia pelureita, jotka voivat hyötyä suuresti muuttuvasta tilanteesta ja toisaalta vanhoja pelureita, jotka yrittävät pysyä maailman muutoksessa mukana ja tehdä palveluistaan yhä kilpailukykyisempiä. Aina, kun jotain digitaalista muutosta tapahtuu, myös meillä on rooli siinä pelissä”, Jacobsson kertoo.

DK&A on kuin laboratorio, jossa uskalletaan kokeilla uutta

DK&A sai alkunsa, kun joukko pitkän uran tehneitä digialan asiantuntijoita kyllästyi tekemään asioita puolivillaisesti. Toisilleen tutut tyypit päättivät luoda yrityksen, joka tarjoaa digitaalisia palveluita paremmin kuin koskaan aiemmin.

Tarina alkoi yhteisistä arvoista: luottamuksesta, empatiasta ja ystävyydestä.

Oulun toimiston työporukkaan etsitään mukaan uusia asiantuntijoita.
Oulun toimiston työporukkaan etsitään mukaan uusia asiantuntijoita.

”Kaikilla meillä oli samanlainen motivaatio: meidän tekemisellämme pitää olla suurempi vaikutus. Me aloimme miettiä, mitä haluamme muuttaa aiemmin oppimistamme toimintatavoista. Kukaan meistä ei jaksanut olla enää pelkästään mutterina koneistossa tekemässä asioita omassa poterossaan”, Jacobsson sanoo.

DK&A:n tärkeimpiä periaatteita ovatkin yhteistyö ja tiimityöskentely.

”Meidän alallamme suunnittelijat ja kehittäjät työskentelevät harmittavan usein eri tiimeissä. Usein, kun pitäisi saada jotain aikaan, kehittäjien ja suunnittelijoiden välillä on muuri eivätkä he välttämättä ymmärrä toisiaan. Meillä kehittäjät ja suunnittelijat ovat tehneet alusta asti töitä samoissa tiimeissä.”

Jacobsson ajatteli alkuvaiheessa, että parhaimmillaan DK&A:sta tulee kuin laboratorio, jossa on lupa testailla rohkeasti uutta. Uudet näkökulmat, yhteiset arvot, ainutlaatuinen työkulttuuri ja tiimityöskentely ovat tuottaneet pian viisi vuotta kestäneissä laboratoriokokeissa erittäin hyvät tulokset.

”Tämä firma on perustettu ihmisten ja kulttuurin ympärille. Olemme halunneet näyttää, että firmoja voi johtaa muutenkin kuin pelkästään numeroilla. Kulttuuri inspiroi meitä heti alussa, ja nyt, kun yrityksemme on kasvanut, olemme huomanneet vielä selkeämmin, miten tärkeää sisäisen kulttuurin ja yhteistyön vaaliminen on.”

Uusia asiantuntijoita toivotaan mukaan

Oulun toimistossa yrityksiä auttaa ammattitaitoinen porukka, mutta mukaan mahtuu myös lisää suunnittelijoita ja kehittäjiä.

”Jos haluaa tulla paremmaksi ja kehittyä urallaan, meidän kautta pääsee varmasti kiinnostaviin kotimaisiin ja kansainvälisiin projekteihin mukaan. Meille on yhtä luontevaa auttaa asiakkaita Palo Altossa kuin Oulussa. Kansainvälisten asiakkaiden määrä kasvaa koko ajan, ja suurin osa varsinkin ulkomaisista asiakkaistamme löytää meidät olemassa olevien asiakkaidemme suositusten perusteella”, Jacobsson kertoo.

Oulun toimiston vetäjä Heli Jeskanen on kotiutunut DK&A:lle loppukesästä. Aivan kuten moni muukin asiantuntija, Jeskanen on päätynyt taloon onnellisten sattumuksien kautta. Hän teki pitkän uran edellisessä työpaikassaan, eikä yhtä kiinnostavaa työpaikkaa tullut vuosien aikana kertaakaan vastaan. Tilanne muuttui, kun DK&A tänä vuonna rantautui Ouluun.

DK&A:n toimintakulttuuri ja ihmiset olivat tehneet Jeskaseen suuren vaikutuksen aiemman yhteistyön aikana, joten kun uuteen toimistoon haettiin asiantuntijoita, Jeskanen ei epäröinyt hakea. Hän on innoissaan päästessään rakentamaan uuden toimiston kulttuuria yhdessä työkavereidensa kanssa.

”Täällä on töissä todella taitavaa porukkaa ja minulla on ollut alusta alkaen tervetullut olo. Ihmisten välittömyys ja aitous tulivat vahvasti esiin jo aiemman yhteistyön aikana, ja niiden keskellä olen päässyt onnekkaasti elämään myös tänä syksynä. Meidän kaikilla työntekijöillämme on aito kiinnostus tehdä hyvää duunia.”

Tutustu yritykseen osoitteessa dka.io.

Kiinnostuitko työstä DK&A:n kansainvälisessä, asiantuntevassa ja rennossa työporukassa?

Kysy lisätietoja:

-


Tom Jacobsson
Partner, CEO
+358 40 585 0800
tom@dka.io


-


Heli Jeskanen
Oulu Studio Lead
+358 50 502 0719
heli.jeskanen@dka.io


-