Tilaajille

Chi­li­pap­ri­ka sopii samaan ruuk­kuun orvokin kanssa – Flo­ris­ti Kris­tii­na Koski vinkkaa puu­tar­ha­ke­vään vil­leim­mät kuk­ka­is­tu­tuk­set

Suomalaiset ovat arkoja yhdistämään perinteisten kevätkukkien kaveriksi mitään uutta tai erikoista.

Tamperelainen floristi ja Kämmenkukka-kukkakauppias Kristiina Koski toteaa, että suomalaiset ovat arkoja yhdistämään perinteisten kevätkukkien kaveriksi mitään uutta tai erikoista. Persikansävyinen orvokki saa kaveriksi samaan ruukkuun koristeheinän, oliivipuun ja ekstratulisen chilipaprikan. Kevätistutukseen voi siis hyvin yhdistää kukkaa ja hyötykasvia. Isolehtisen muratin, valkoisen orvokin ja kärsimyskukan yhdistely tekevät kevätistutuksesta varsin viehkeän sekä moniulotteisen. Ruukku kannattaa laittaa vaikkapa tolpan viereen jolloin kärsimyskukka saa mahdollisuuden kiivetä ylöspäin muratin puolestaan laskeutuessa alaspäin. Koristeheinä, laventeli, valkoinen orvokki ja pelakuu: neljän samankaltaisen kukan liittoutuma toimii takuuvarmasti pitkälle kesään. Sininata, shampanjansävyinen ruusu ja laventeli on melko hempeä kolmikko.
Tamperelainen floristi ja Kämmenkukka-kukkakauppias Kristiina Koski toteaa, että suomalaiset ovat arkoja yhdistämään perinteisten kevätkukkien kaveriksi mitään uutta tai erikoista.
Tamperelainen floristi ja Kämmenkukka-kukkakauppias Kristiina Koski toteaa, että suomalaiset ovat arkoja yhdistämään perinteisten kevätkukkien kaveriksi mitään uutta tai erikoista.
Kuva: Jukka Ritola

Suomalaiset ovat arkoja yhdistämään perinteisten kevätkukkien kaveriksi mitään uutta tai erikoista. Floristi ja kukkakauppias Kristiina Koski kokosi neljä erilaista kevätistutusta, joissa mielikuvitus saa lentää. Ruukuissa kasvavat rinnakkain esimerkiksi sininata, ruusu ja laventeli sekä orvokki, oliivipuu ja ekstratulinen chilipaprika.

Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen arvioi, että suomalaiskotien kukkapenkkeihin, amppeleihin ja ovien pieleen kuskataan tänäkin vuonna 43–45 miljoonaa kesäkukkaa yli 400 puutarhalta.

– Käsillä on taloudellisesti arvokkain kausi aina tuonne juhannukseen asti. Monella puutarhalla koko vuoden toimeentulo riippuu kesäkukkien myynnistä.