Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Cap Gris-Nez ja Eng­lan­nin ka­naa­liin

Sijainti: 50°41,45 P 01°24,55 I, Cap Gris-Nez.

Cap Gris-Nez, 2.6.2004.
Cap Gris-Nez, 2.6.2004.
Kuva: Markus Aalto

Sijainti: 50°41,45 P 01°24,55 I, Cap Gris-Nez. Tuuli: - 1m/s, 20° C, Kirkasta

Menin Rotterdamin jälkeen nukkumaan yöllä kahden maissa ja viideltä heräsin tuttuun tunteeseen: sängystä meinasi lentää pois ja kaikki irtonainen tavara pöydillä ja tuoleilla lensi pitkin lattioita. No, eilenhän saimmekin jo nauttia vähätuulisesta ja kauniista päivästä, joten kyllä nyt taas joutaa keikkumaan.

Tuulta ei ollut 10 metriä enempää, mutta terävä sivuaallokko korosti vaikutelmaa ja pani Alpon rullaamaan. Päivemmällä tuuli laantui ja suuntammekin kääntyi enemmän etelään, joten matkanteko tasoittui taas ihan mukavaksi.

Tulimme Ranskan aluevesille 2.6. klo 09:21 ja sen kunniaksi huudatimme arvokkaasti vanhan hinaajan pilliä. Lokeille tosin, mutta kuitenkin. Cap Gris-Nezin niemen ohitimme iltapäivällä ja saavuimme Englannin kanaaliin. Tavoitteena on olla torstaina iltapäivällä Caenissa.

Parempi onkin, sillä viimeinen mahdollisuus Caenin sulkuun on klo 15 ja ellemme ehdi siihen, joudumme yöpymään Ouisterhamissa, 13 kilometriä Caenista merelle päin, ja menemään Caeniin sisään vasta perjantaina iltapäivällä. Aamupäivä on varattu vain ulosmenevälle liikenteelle.