Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Bu­si­ness Oulun arvio: Viime vuosien tv- ja elo­ku­va­tuo­tan­not tuoneet noin 3,5 mil­joo­naa euroa Oulun seu­dul­le – ensi vuo­del­le suun­nit­teil­la useita uusia tuo­tan­to­ja

Paikkakunalle jäävä eurovirta koostuu Business Oulun mukaan muun muassa paikallisen työvoiman käytöstä, majoitus- ja ravitsemuspalveluista, logistiikasta ja järjestyksenvalvonnasta.

Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuvan Kaikki synnit -sarjan kuvaukset käynnissä.
Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuvan Kaikki synnit -sarjan kuvaukset käynnissä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulun seudulla viimeisen kolmen vuoden aikana kuvatut tv- ja elokuvatuotannot ovat tuoneet alueelle arviolta 3,5 miljoonaa euroa, arvioi kaupungin elinkeinokenttää edistävä Business Oulu -liikelaitos.

Luvussa ovat mukana Oulun ulkopuolisten tuotantoyhtiöiden tuotannot.

Oulun seudulla on tarkastelujaksolla kuvattu muun muassa Paratiisi- ja Kaikki synnit -sarjoja sekä elokuvia Kaiken se kestää, Hevi reissu ja Diva of Finland.

Paikkakunalle jäävä eurovirta koostuu Business Oulun mukaan muun muassa paikallisen työvoiman käytöstä, majoitus- ja ravitsemuspalveluista, logistisesta työstä ja palveluista ja järjestyksenvalvonnasta.

– Aluetalouden lisäksi tuotantojen merkitys aluemarkkinoinnin kannalta on suuri. Kun Oulussa kuvattu tv-sarja lähtee levitykseen kymmeneen maahan ympäri maailmaa, on samanlaista näkyvyyttä vaikea saada yhtä tehokkaasti muilla keinoilla, Business Oulun elokuvatuotantojen asiantuntija Reetta Turula sanoo tiedotteessa.

Ensi vuoden aikana seudulle on tulossa useita tuotantoja, jotka toteutuessaan tuovat hyötyä arviolta noin 1,5 miljoonan euron verran, Turula sanoo.

Business Oulun mukaan tarvetta paikallisille osaajille on, sillä tuotantojen määrä on kasvussa.

Eränkävijät-sarjaa tekevällä oululaisella NTRNZ Media -tuotantoyhtiöllä on parhaillaan tuotannossa toisesta maailmansodasta kertova dokumenttisarja Untold Arctic Wars. Se on myyty tähän mennessä kymmeneen maahan.

Oulussa toimivalla Mutant Koala Picturesilla on puolestaan kehitteillä useampia tuotantoja. Tuotantoyhtiön Jukka Vidgren ja Juuso Laatio käsikirjoittavat Aleksi Purasen kanssa Hevi reissu -elokuvan jatko-osaa.