Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Brit­ti­tie­dus­te­lu: Venäjä edennyt Itä-Uk­rai­nas­sa enim­mil­lään kym­me­nen ki­lo­met­riä kuu­kau­den aikana

Tiedusteluraportin mukaan Venäjällä ei ole riittävästi jalkaväkeä etenemään pitkiä matkoja tykistökeskityksien vanavedessä.

Moskova
Venäjä ei ole brittitiedustelun mukaan edennyt Donbassin alueella juuri lainkaan. Kuvassa venäläinen sotilas kävelee sodassa menehtyneiden lasten muistoksi tehdyn muistomerkin ohi.
Venäjä ei ole brittitiedustelun mukaan edennyt Donbassin alueella juuri lainkaan. Kuvassa venäläinen sotilas kävelee sodassa menehtyneiden lasten muistoksi tehdyn muistomerkin ohi.
Kuva: SERGEI ILNITSKY

Venäjä ei ole kuluvan kuukauden aikana onnistunut etenemään Donbassin alueella Itä-Ukrainassa kymmentä kilometriä enempää millään rintamalohkolla, kertoi Britannian puolustusministeriö raportissaan Twitterissä tiistaina.

Joillain rintamalohkoilla on edetty vain kolmisen kilometriä kuukauden aikana, mikä lähes varmasti on huomattavasti vähemmän kuin mitä Venäjä oli ennakoinut.

Hitaan etenemisen syynä on puolustusministeriön mukaan se, että vaikka venäläisjoukot ovat kohdistaneet hyökkäysalueilleen runsaasti tykistötulitusta, sillä ei ole ollut riittävästi taistelukykyistä jalkaväkeä.

Viikonlopun aikana Venäjä jatkoi puolustuksensa vahvistamista Etelä-Ukrainassa, mutta jatkoi siitä huolimatta hyökkäyksiään Ukrainan joukkoja vastaan myös Donbassin alueella.

Ukraina on evakuoinut ainakin 3 000 ihmistä Donetskista

Ukraina on evakuoinut ainakin 3 000 ihmistä aloitettuaan pakolliset evakuoinnit Itä-Ukrainan Donetskissa.

Evakuoinnit on toteutettu viimeisen kuuden päivän aikana ja ne jatkuvat yhä, kertoi Ukrainan presidentin kanslian apulaispäällikkö Kyrylo Tymoshenko tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Evakuoitujen joukossa on melkein 600 lasta sekä 1 400 naista, hän sanoi.

Ukraina aloitti pakolliset evakuoinnit alueelta ennen lämmityskauden alkamista, koska alueella ei Ukrainan mukaan ole kunnollista sähkön ja kaasun jakelua Venäjän iskujen vuoksi.

Ensimmäinen Ukrainasta lähtenyt viljalaiva on vailla määränpäätä

Ensimmäinen Ukrainasta lähtenyt viljalaiva etsi tiistaina satamaa lastinsa purkamista varten. Sierra Leonen lipun alla purjehtivan Razoni-aluksen lastina on maissia. Laivan oli määrä purkaa lastinsa Libanonissa.

Ukrainan Libanonin-suurlähetystö kertoi Twitterissä rahtaajalta saamiinsa tietoihin viitaten, että ostaja ei halunnut ottaa lastia vastaan, koska se oli myöhässä yli viisi kuukautta.

Lähetystön mukaan lastille etsitään nyt uutta ostajaa joko Libanonista tai muualta. Razoni on edelleen ankkurissa Turkin rannikon tuntumassa.