Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Brit­ti­me­dia: Kan­san­edus­ta­ja kuoli puu­ko­tuk­ses­sa omassa vaa­li­pii­ris­sään

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun brittipoliitikko joutuu vakavan väkivallan uhriksi.

Lontoo

Britanniassa konservatiivikansanedustaja David Amess on kuollut tultuaan puukotetuksi, kertovat esimerkiksi Sky News ja BBC. Mediatietojen mukaan Amess oli tapaamassa ihmisiä omassa vaalipiirissään Leigh-on-Seassa, kun puukotus tapahtui. Myös paikalla ollut paikallispoliitikko on vahvistanut, että uhri on Amess.

Essexin poliisi ei ole nimennyt uhria mutta on vahvistanut puukotuksen uhriksi joutuneen ihmisen kuolleen tapahtumapaikalla. Poliisin lausunnossa kerrotaan, että 25-vuotias mies on pidätetty murhasta epäiltynä eikä ketään etsitä.

Amess tapasi säännöllisesti vaalipiirinsä väkeä Belfairsin metodistikirkossa, ja hän mainosti tämän viikon tapahtumaa myös Twitter-tilillään.

Pääministeri, niin ikään konservatiivi Boris Johnson ei ole vielä kommentoinut tapahtunutta.

Jo Coxin murha tuoreessa muistissa

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kansanedustaja kohtaa vakavaa väkivaltaa. Kesäkuussa 2016 äärioikeistolainen mies murhasi työväenpuolueen kansanedustajan Jo Coxin viikkoa ennen kansanäänestystä Britannian EU-erosta. Coxin muistolle perustettu säätiö tviittasi iskun jälkeen olevansa kauhuissaan Amessiin kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Työväenpuolueen kansanedustajaa Stephen Timmsiä puukotettiin useita kertoja tapahtumassa vuonna 2010. Hän toipui hengenvaarallisista vammoista ja toimii edelleen kansanedustajana.

Vuonna 2000 liberaalidemokraattien Nigel Jones loukkaantui ja hänen avustajansa kuoli, kun miekalla aseistautunut mies hyökkäsi vaalipiiritapaamiseen Cheltenhamissa läntisessä Englannissa.