Bot­nia-eh­dok­kaat on jul­kais­tu, 10 000 euron pal­kin­nos­ta kil­pai­le­vat nämä kah­dek­san teosta

Neljättä kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on nimetty. Mukana on dystopiaa, perinteistä romaania, runoutta, tietokirja herjaamisesta sekä yksi esikoisteos.

Ehdokkaat kukitetaan lauantaina 12.9. kello 13 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa. Tilaisuus on osa Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtumaa. Tilaisuus on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Oulun kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla. Botnia-voittaja nimetään lokakuun lopulla.

Oulun kirjailijaseura kertoo tiedotteessaan, että tänä vuonna ehdokkaita ovat Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille (Otava), Silja Kejosen Lähetä minulle ympyrä (Gummerus), Tiina Laitila Kälvemarkin H2O (WSOY), J.P. Laitisen Lume (Teos), Sami Lopakan Loka (Like), Jouni Tikkasen Lauma (Otava), Ari Turusen ja Petri Laukan Solvaajat – Herjaamisen hävytön historia (Into Kustannus) ja Hannu Väisäsen Märkä turbaani (Otava).

10 000 euron arvoisen Botnian voitosta voi kilpailla mitä tahansa kirjallisuudenlajia edustavalla teoksella. Myöskään kielirajausta ei ole. Kirjan tekijän on asuttava tai oltava kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta.

Kilpailun ehdot täyttäviä teoksia oli tänä vuonna reilut 70.