Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Bill Clin­ton: Hillary on hi­ton­moi­nen muu­tok­sen­te­ki­jä

Bill Clinton piti demokraattien toisen puoluekokouspäivän pääpuheen, jossa hän korosti vaimonsa kykyä muuttaa asioita paremmiksi.

Entisen presidentin Bill Clinton puhe vaimostaan oli suurimmaksi osaksi hyvin henkilökohtainen.
Entisen presidentin Bill Clinton puhe vaimostaan oli suurimmaksi osaksi hyvin henkilökohtainen.
Kuva: ANDREW GOMBERT

Bill Clinton piti demokraattien toisen puoluekokouspäivän pääpuheen, jossa hän korosti vaimonsa kykyä muuttaa asioita paremmiksi.

- Hillary on paras hitonmoinen muutoksentekijä jonka olen koskaan tavannut, hän toisti useaan kertaan.

- Voitte pudottaa hänet mihin tahansa kriisipisteeseen ja palata kuukauden päästä - ja saatte nähdä, että jollain keinolla hän on onnistunut muuttamaan tilannetta paremmaksi.

Puheen sanoma oli suora vastaisku Donald Trumpin republikaanien puoluekokouksessa viime viikolla pitämälle puheelle, jossa hän esitti itsensä muutosvoimaksi ja Hillary Clintonin vallitsevien asiaintilojen ylläpitäjäksi.

-Tämä nainen ei ole koskaan tyytynyt vallitsevaan asiaintilaan. Hän haluaa viedä palloa eteenpäin. Sellainen hän vain on, Bill Clinton sanoi.

Hän totesi ääneen, että hänen maalaamansa kuva demokraattien presidenttiehdokkaasta on hyvin erilainen kuin se, mikä kuultiin republikaanien kokouksessa.

- Mitä eroa on siinä, mitä minä teille kerroin ja mitä he sanoivat? Miten sovitatte ne yhteen? Ei niitä voi sovittaa yhteen. Toinen on totta ja toinen sepitettä, hän sanoi.

-Teidän täytyy vain päättää, kumpi on kumpaa.

Hän sanoi republikaanien luoneen hänen vaimostaan sarjakuvahahmon, koska he kokevat todellisen muutoksentekijän uhaksi.

-Sarjakuvahahmot  ovat yksinkertaisia, kun taas todellinen elämä on monimutkaista.

Bill Clintonin puhe oli suurimmaksi osaksi hyvin henkilökohtainen. Hillary Clintonin sanotaan olevan kuuluisin mutta vähiten tunnettu ihminen koko Yhdysvalloissa, ja hänen miehensä puheen oli selvästi tarkoitus tehdä häntä äänestäjille tutummaksi.

-Keväällä 1971 tapasin tytön, Clinton aloitti puheensa.

-Hänellä oli paksut vaaleat hiukset ja isot silmälasit, hän ei käyttänyt meikkiä ja hänestä huokui vahvuutta ja itseluottamusta, joka veti minua puoleensa kuin magneetti.

Tarina jatkui yksityiskohtaisella kuvauksella Bill Clintonin yrityksistä päästä ensin treffeille ja myöhemmin naimisiin hänet hurmanneen tytön kanssa. Vasta kolmannella kosintakerralla tärppäsi.

Clinton kuvaili myös heidän lapsensa syntymää ja vanhemmuutta. Kummankin Clintonin poliittinen ura kulki tarinassa mukana, ja painopiste oli koko ajan Hillaryn aikaan saamissa muutoksissa.

Puhe oli niin henkilökohtainen, että kuulija saattoi halutessaan jopa lukea rivien välistä viittauksen Bill Clintonin presidenttikautta varjostaneeseen seksiskandaaliin.

-Olemme kävelleet, jutelleet ja nauraneet yhdessä siitä (ensitreffeistä) lähtien. Olemme tehneet niin hyvinä ja huonoina aikoina, iloisina ja sydäntäsärkevinä hetkinä, Clinton sanoi.

Puheen lopussa hän vetosi eri ihmisryhmiin, jotta nämä äänestäisivät Hillary Clintonia ja antaisivat tälle mahdollisuuden muuttaa asioita paremmaksi.

-Toivon, että teette sen. Toivon, että valitsette hänet.