Baa­ri­sa: Basso Clubia vetävät Sul­ka­lan vel­jek­set eivät istu vip-pöy­däs­sä, vaan puur­ta­vat hommia melkein vuo­ro­kau­den ympäri

Veljekset Teemu ja Miikka Sulkala avasivat vuodenvaihteessa Oulussa uuden Basso Clubin.

Teemu (vas.) ja Miikka Sulkala avasivat oman klubinsa Uudellekadulle.
Teemu (vas.) ja Miikka Sulkala avasivat oman klubinsa Uudellekadulle.
Kuva: Maija Pylväs

LED-valonauhaa yhteensä 400 metrin pituudelta ja äänentoistolaitteet, joista soi ”sellaista musiikkia, jota ei muualla kuule”. Uutta, omaa klubiaan esittelevien oululaisten veljesten, Teemu ja Miikka Sulkalan mukaan vuodenvaihteessa ovensa avanneen Basso Clubin tavoitteena on olla kaupungin kovin bilepaikka.

– Tänne voivat tulla kaikki, jotka haluavat kuulla hyvää, EDM-painotteista (electronic dance music) bilemusiikkia, Basso Clubin toimitusjohtaja Teemu Sulkala, 20, kertoo.

Kaksikolla on kokemusta tapahtumien järjestämisestä jo useamman vuoden ajalta. Lukioaikoina kaveriporukalla järjestettiin lukiobileitä Teekkaritalolla Kaijonharjussa ja Koskelankylän Walolla. Ravintola-alalta työkokemusta on kertynyt puolestaan 45 Specialissa.

Kun paikallisilta baareilta ei irronnut Sulkaloille lupaa omien tapahtumien järjestämiseen, lähti ajatus oman klubin perustamisesta.

– Viime tammikuussa alettiin etsimään tiloja. Keskustassa ei oikein ollut sellaista, johon olisi voinut perustaa tämäntyyppisen paikan tai sitten ne maksoivat niin hirveästi. Tästä tehtiin elokuussa vuokrasopimus.

Tekemistä onkin sitten riittänyt. Lupa-asioiden pitkittymisen vuoksi katutason laajennus tehdään vasta myöhemmin. Siihen on tulossa pubin puoli, jolle on vielä 60 neliötä tilaa.

Basso Club on auki keskiviikosta lauantaihin. Miikka toimii baarin puolella baarimikkona, Teemu narikassa ja järjestyksenvalvojana. Veljesten mukaan oman klubin eteen on painettu reilu vuosi tosissaan töitä ja seuraava vuosi tulee olemaan vielä kiireisempi.

Miikka Sulkalan suunnitelmissa on myös jatkaa liiketalouden opintoja sitten kun aikataulut sallivat.

– Monet luulevat, että me vain laitetaan paikka auki ja tullaan tänne VIP-pöytään istumaan, mutta töitä teemme kyllä ihan 24/7, hän toteaa.

Basso Club

Uusikatu 20.

Avoinna ke–la klo 22-04.30.