Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Avoin kysymys Oulun kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le ikä­ih­mis­ten pal­ve­luis­ta

Olette päätöksellänne liittänyt Oulun sivistysyhteisönä Maailman Terveysjärjestö WHO:n ikäystävällisten kuntien verkostoon. Näin Oulu virallisesti yhtyi perinteeseen, jolla alkukansatkin osoittivat kunnioitusta vanhuksiin ja jopa vainajiin sekä tekoihinsa yhteisönsä rakentajina.

Asukkaistaan koostuva Oulun kaupunki hakee kuitenkin päätöksellänne muun muassa tälle vuodelle sekä seuraavalle 700 000 euron säästöä ikääntyneiden asukkaittensa hyvinvointipalveluista.

Haluamme huomauttaa, että yhteisistä menoista ”säästö” täten vain siirtyy ikäihmisten itsensä maksettavaksi – siis rasitteen lisäys keskimäärin pienituloiselle ikäihmisryhmälle ja osin vastaavaan kevennykseen muille.

Tämä ei osoita ikäystävällisyyden kunnioitusta. Epäoikeudenmukaista lisäksi on poistaa yhteisvastuuta, kun nykyiset ikäihmiset ovat ennen ikääntymistään yhteisvastuullisesti veroillaan osallistuneet hyvin merkittävästi hyvinvoinnin kustantamiseen silloisille ikäihmisille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.