Mainos

Au­rin­koa ja hyvää mieltä: Väki viihtyi Poh­jois-Poh­jan­maan Yrit­tä­jien pai­kal­lis­yh­dis­tys­ten jär­jes­tä­mis­sä ke­sä­ta­pah­tu­mis­sa

Väki viihtyi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten järjestämissä erilaisissa kesätapahtumissa.

Tuttu-fest järjestettiin Oulussa ensimmäistä kertaa. Tapahtuma houkutteli Mannerheimin puistoon noin 3000 kävijää.
Tuttu-fest järjestettiin Oulussa ensimmäistä kertaa. Tapahtuma houkutteli Mannerheimin puistoon noin 3000 kävijää.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistykset järjestivät monia erilaisia kesätapahtumia. Ne vetivät hyvin kävijöitä koronatilanteesta huolimatta.

Kiiminkipäivien aikaan sää oli mitä mainioin ja ihmiset viihtyivät.

”Tapahtuma sujui oikein hyvin ja siellä kävi paljon hyväntuulista porukkaa. Korona piti jännityksessä pitkään, mutta onneksi Kiiminkipäivät saatiin järjestettyä”, kertoo Kiimingin Yrittäjien puheenjohtaja Sipe Åqvist.

Tapahtuman pääesiintyjinä olivat Katri Ylander ja Pauli Hanhiniemi M.A.D.

Puhujina päivillä kuultiin muun muassa kansanedustaja Hanna-Leena Mattilaa, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikosta sekä Oulun kaupunginvaltuuston  puheenjohtaja Juha Hännistä. Kiiminkipäivillä pääsi myös seuraamaan perunankuorimiskisoja tai laulamaan karaokea.

Paikalliset yrittäjät ottivat tapahtumaan osaa kiitettävästi markkinamyyjinä ja vapaaehtoistöissä.

”Yrittäjiä oli mukana niin omilla markkinapaikoilla kuin myös talkooporukassa. On todella ilahduttavaa huomata, miten yhdistyksemme kokoaa voimansa aina kyläpäivien lähestyessä ja rakentamiseen sekä tapahtumatöihin löytyy innokkaita tekijöitä. Kiiminkipäivät tehdään käytännössä talkootyöllä, ainoastaan ääni- ja valotekniikan väki ja turvallisuustyöntekijät saavat palkkaa.”

Iloisia rokkaajia ja lähiruokaa

Liiterirock järjestettiin kolmannen kerran elokuun alussa Siikaoen Karinkannassa. Tapahtuman järjestäjänä toiminut yrittäjä Pekka Törmälä kertoo, että kaikki sujui hyvin, sää oli suosiollinen ja meininki mahtava.

”Koronasta huolimatta bändejämme kävi kuuntelemassa noin 700 ihmistä. Tosin tautitilanne verotti kuulijakuntaa, ja jos tilanne olisi ollut normaali, yleisöä olisi varmaan ollut tuplasti enemmän. ”

Liiterirockissa esiintyivät muun muassa Wristshakers, Skandinistas sekä Liiteri Rockers, jossa Törmälä soittaa kitaraa.

Lähiruokayrittäjät olivat hyvin edustettuina tapahtuma-alueella.

”Myynnissä tapahtuma-alueella oli yrittäjien lähiruokaa, kuten esimerkiksi Hailuodon Kujalan tilan kujalanburgereita”, Törmälä kertoo. Lisäksi hanasta sai ostaa Liiterirock-olutta, jonka valmistukseen käytettävää luomumallasohraa Törmälä on kasvattanut miltei tapahtuma-areenalla.

”Olutta on ollut myynnissä Oulun ja Raahen isoissa marketeissa pullo-oluena. Tänä vuonna se loppui kesken hanasta, kun myimme sitä yleisölle.”

Törmälä on tyytyväinen pienimuotoiseen rock-tapahtumaan. Liiterirock järjestettiin nyt kolmannen kerran eikä minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ollut.

”Maaseudulla järjestettävässä tapahtumassa on ihan oma ja hieno tunnelmansa, on väljää ja luonto on lähellä. Rokkaamaan tulleet ihmiset vaikuttivat vapautuneilta ja iloisilta.”

Alpakoita ja markkinahumua

Tuttu-fest markkinatapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Oulun Mannerheimin puistossa elokuun puolen välin aikoihin. Seuraava oululaisten yrittäjien markkinatapahtuma on tarkoitus järjestää ensi keväänä.

”Tapahtuma oli suosittu, kävijöitä oli arviolta kolmisen tuhatta. Tarkkaa kävijämääräähän on mahdotonta tietää, sillä tapahtumaan oli vapaa pääsy ja Mannerheimin puistoon on kulkuväylät neljästä eri suunnasta”, kertoo Minna Haapaniemi, Oulun Yrittäjät ry:n palvelupäällikkö.

Tapahtumaa Haapaniemi kuvailee onnistuneeksi niin sään kuin tapahtuman tunnelman puolesta. Yrittäjät pääsivät hyvin esiin.

”Tuttu-festin tavoitteena oli nostaa esiin paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä niiden takana, ja siinä tavoitteessa onnistuimme erinomaisesti”, iloitsee Haapaniemi.

Tapahtuma tarjosi myös kävijöille monipuolista lavaohjelmaa äijäbaletista musiikkiesityksiin. Lapsille Tuttu-festeillä oli tarjolla pomppulinnat ja Linnunradan tilan alpakoiden vierailu.

”Ihastuttaviin alpakoihin tykästyivät myös aikuiset kävijät.”