Taivalkoski: Tai­val­kos­ken eronnut kun­nan­joh­ta­ja tie­dot­tees­saan Kun­ta­leh­des­sä: "Minuun is­tu­tet­tiin pelon siemen"

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Mainos: Kaleva Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Atte Har­jan­tees­ta vih­rei­den edus­kun­ta­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja – ou­lu­lai­nen Jenni Pitko jatkaa toisena va­ra­pu­heeen­joh­ta­ja­na

Atte Harjanne valittiin vihreiden ryhmyriksi. Arkistokuva.
Atte Harjanne valittiin vihreiden ryhmyriksi. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen

Atte Harjanne on vihreän eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja. Eduskuntaryhmä valitsi puheenjohtajan kokouksessaan torstaina.

Etukäteisspekuloinneissa yhtenä nimenä puheenjohtajaksi pyöriteltiin oululaista kansanedustaja Jenni Pitkoa. Hän jatkaa ryhmän toisena varapuheenjohtajana. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Saara Hyrkkö.

Ryhmäpuheenjohtajaksi valittu Harjanne on 37-vuotias diplomi-insinööri, kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Ennen valintaansa kansanedustajaksi hän toimi tutkijana Ilmatieteen laitoksella.

Harjanteen mukaan kuluvalla eduskuntakaudella on edessä vielä paljon vihreille tärkeitä päätöksiä.

– Ihmisoikeuksia kunnioittava translaki pitää saada säädettyä, ilmastokriisin ja luontokadon torjunnan suhteen tavoitteiden on ohjattava tekoja tinkimättömästi ja työllisyystoimien osalta pitää saada aikaiseksi päätöksiä, jotka aidosti auttavat ihmisiä työllistymään, Harjanne toteaa vihreiden tiedotteessa.

Oululainen Jenni Pitko jatkaa toisena varapuheenjohtajana. Arkistokuva.
Oululainen Jenni Pitko jatkaa toisena varapuheenjohtajana. Arkistokuva.
Kuva: Tiina Wallin

Harjanne toteaa myös, että tyhmäpuheenjohtajalla on merkittävä tehtävä hallituspuolueiden välisissä neuvotteluissa.

– Hallituksen isot yhteiset tavoitteet eivät ole muuttuneet mihinkään, mutta niissä on joskus jonkin verran yhteensovittamista viiden puolueen kesken.

Eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja Emma Kari siirtyy marraskuussa ympäristö- ja ilmastoministeriksi puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalon vanhempainvapaan ajaksi.