Asun­to­mur­to­ja eri puo­lil­la Suomea teh­tail­lut kol­mik­ko van­git­tiin Oulussa – ul­ko­maa­lai­set hen­ki­löt olivat tulleet maahan Tornion kautta

Oulun käräjäoikeus on vanginnut kolme ulkomaalaista henkilöä, joita epäillään asuntomurtojen sarjasta. Poliisi epäilee, että he ovat murtautuneet useisiin asuntoihin eri puolilla Suomea ja anastaneet omaisuutta, kerrotaan Oulun poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisille ilmoitettiin tammikuun aikana yhteensä 22:sta asuntomurrosta. Rikokset kohdistuivat pääsääntöisesti vapaa-ajan asuntoihin, mutta myös asuinkäytössä olleisiin rakennuksiin oli murtauduttu.

Poliisi otti kiinni kolme Romanian kansalaista Lahdessa. Heidän mukanaan oli suuri määrä anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja.

Esitutkinnan mukaan epäillyt tulivat Suomeen tammikuun puolessavälissä Tornion kautta.

He murtautuivat aluksi lukuisiin kohteisiin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Suurin osa epäillyistä rikoksista tehtiin vapaa-ajan asuntoihin Lapissa.

Rikossarjan esitutkinta keskitettiin Oulun poliisilaitokselle. Oulun käräjäoikeus vangitsi kolmikon tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina tai varkauden yrityksinä. Esitutkinnassa epäillyt ovat osin myöntäneet kyseiset rikokset.

Esitutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään kaksi epäiltyä myös kahteen törkeään varkauteen, jotka tapahtuivat viime syksynä Lempäälässä ja Lopella.