Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Asun­to­jen hin­ta­kään­ne alas­päin on ter­veh­dyt­tä­vä – Oulussa ky­syn­tää pitävät yllä useat suur­in­ves­toin­nit ja uusien työ­paik­ko­jen synty

Asuntojen hintojen nousu on hidastunut ja ensi vuodeksi ennakoidaan jo pudotusta. Käänne voi tietää myyjille vaikeuksia, mutta se myös puhdistaa kuplan oireita markkinoilta. Oulussa asunnot ovat pysyneet edullisina.

Luottolaitos Hypo julkisti viime torstaina asuntomarkkinakatsauksen, joka ennustaa asuntokauppaan "täydellistä käännettä". Asunnonostointo hiipuu, ja se tietää myös hintojen laskua.

Taustalla ovat Hypon mukaan hurja inflaatio, korkojen nousu sekä asuntojen lämmityskustannusten nousu, joka kannustaa asumaan ahtaammin eikä vaihtamaan suurempaan asuntoon. Asuntojen hinnat laskevat ennusteen mukaan ensi vuonna  enemmän kuin kertaakaan vuoden 1995 jälkeen.

Tuo ilmaus saattaa herättää kylmiä väreitä niissä, jotka muistavat 1990-luvun laman aiheuttaman hintojen kymmenien prosenttien syöksyn. Tällaista ei kuitenkaan nyt pitäisi olla luvassa.

Hintojen laskuprosentit ovat ennusteessa jopa maltillisia. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskisivat ensi vuoden aikana kolme prosenttia, koko maassa kaksi prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.