Asukas pe­las­tau­tui pa­la­vas­ta talosta Ro­va­nie­mel­lä – talo tu­hou­tui käyt­tö­kel­vot­to­mak­si

Talon asukas kuljetettiin helikopterilla jatkohoitoon.

Noin sadan neliön omakotitalo tuhoutui tulipalossa Rovaniemen Jaatilassa Korpiniityntiellä, tiedottaa Lapin pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta noin puoli yhdeksän aikaan. Tarkempi onnettomuuspaikka on Rovaniemeltä noin 35 kilometriä keskustasta etelään päin.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle puolitoistakerroksinen rakennus oli jo täyden palon vaiheessa.

Asukas oli päässyt itse ulos talosta, ja ohikulkijat olivat auttaneet hänet kauemmaksi talosta. Asukas toimitettiin helikopterilla jatkohoitoon.

Talo tuhoutui palossa käyttökelvottomaksi. Pelastuslaitoksen mukaan talo oli koiratarha.

Palo levisi myös maastoon. Kymmenen aikaan pelastuslaitokselta kerrottiin, että palo on hallinnassa ja sen jälkisammutustyöt ovat käynnissä. Pelastuslaitoksen arvion mukaan jälkisammutustyöt kestävät useita tunteja. Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen pihalla on vielä lukuisia ihmisiä ottamassa kiinni karanneita koiria.

Palon syttymissyystä ei ole vielä varmaa tietoa, mutta pelastuslaitos arvioi, että se saattoi saada alkunsa sähkökäyttöisestä sääskenkarkoittimesta.

Muokattu 22.6.2020 kello 10.14: Korjattu tieto, jonka mukaan ohikulkijat olisivat kantaneet asukkaan ulos talosta. Tieto muokattu myös otsikkoon.