Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ase­ma­kes­kus­ju­mi on ikävä ta­ka­is­ku muttei kuo­lin­is­ku

Oulun asemakeskuksen eteneminen törmäsi rakentajien arkuuteen. Sitä taas selittää asuntomarkkinoiden hyytyminen. Keskeiselle kaupunkialueelle rakentajat löytyvät kyllä, mutta Vau-arkkitehtuuria paikalla ei ehkä nähdä.

Torstaina Oulussa kuultiin uutinen, joka olisi mielellään voinut jäädä kuulematta: Raksilan asemakeskusalueen rakentajaa ei nyt löydy.

Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, että suuret rakennusliikkeet eivät ole valmiita tarttumaan alueen rakentamiseen. Asemakeskuksen alueen toteutus on niin mittava hanke, että pienet toimijat tuskin tulevat toteuttajina kyseeseen.

Kuten Kaleva kertoi, Oulun kaupungille ja asemakeskusalueen omistajalle eli Senaatin Asema-alueet Oy:lle hankkeen saama käänne on suuri pettymys. Oulun kaupungille asemakeskus on ollut keskeinen kaupunkikehittämisen hanke, johon on ladattu isoja odotuksia niin elinvoimaan kuin kaupunkikuvaankin liittyen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.