Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Ark­ti­set mah­dol­li­suu­det ovat jät­ti­luok­kaa lä­hi­alueil­lam­me

Yli 50 miljardin investoinnit ja 15 000 työpaikkaa tarjolla. Fly-in fly-out -menetelmä on ainoa mahdollisuus toteuttaa investoinnit, joten nyt on hyvä aika Pohjois-Suomen yrityksille, BusinessOulun asiantuntija Jukka Olli kirjoittaa.

Suomen vienti Ruotsiin pieneni 15 prosenttia, Norjaan 12 prosenttia ja Venäjälle 14 prosenttia lokakuussa. Tähän on monta syytä, esimerkiksi öljyn alhainen hinta ja totta kai Covid-19.

Mutta katsellaan positiivisesti naapurimaidemme arktista aluetta ja mahdollisuuksia siellä yrityksille ja vapaalle työvoimalle. Miltä kuulostavat 15 000 uutta työpaikkaa ja yli 50 miljardin euron investoinnit Oulusta 3-10 tunnin automatkan päässä seuraavan kuuden vuoden aikana?

Mistä luvut koostuvat? Ruotsin ja Norjan arktisen alueen yksityiset asunto- ja infraprojektit 2021-2026 ovat noin 30 miljardia euroa. Samalla aikavälillä kaivosyhtiö LKAB:n projektit ovat 10 miljardia euroa, Skellefteån akkutehtaan seuraavat etapit 1,5 miljardia euroa, Mo I Ranan suunnitteilla oleva akkutehdas ja tuulipuisto 4 miljardia euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.