Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ark­ti­set mah­dol­li­suu­det ovat jät­ti­luok­kaa lä­hi­alueil­lam­me

Yli 50 miljardin investoinnit ja 15 000 työpaikkaa tarjolla. Fly-in fly-out -menetelmä on ainoa mahdollisuus toteuttaa investoinnit, joten nyt on hyvä aika Pohjois-Suomen yrityksille, BusinessOulun asiantuntija Jukka Olli kirjoittaa.

Suomen vienti Ruotsiin pieneni 15 prosenttia, Norjaan 12 prosenttia ja Venäjälle 14 prosenttia lokakuussa. Tähän on monta syytä, esimerkiksi öljyn alhainen hinta ja totta kai Covid-19.

Mutta katsellaan positiivisesti naapurimaidemme arktista aluetta ja mahdollisuuksia siellä yrityksille ja vapaalle työvoimalle. Miltä kuulostavat 15 000 uutta työpaikkaa ja yli 50 miljardin euron investoinnit Oulusta 3-10 tunnin automatkan päässä seuraavan kuuden vuoden aikana?

Mistä luvut koostuvat? Ruotsin ja Norjan arktisen alueen yksityiset asunto- ja infraprojektit 2021-2026 ovat noin 30 miljardia euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.