Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

OYS: OYSiin tullut poik­keuk­sel­li­sen paljon jä­nis­rut­to­ta­pauk­sia

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ark­ki­teh­ti Ve­nan­zia Rizzi aloitti Italian kun­nia­kon­su­li­na Oulussa – "Kon­su­li auttaa Italian kan­sa­lai­sia vaikka bistron pe­rus­ta­mi­ses­sa Ouluun"

Ulla Harvala väistyi tehtävästä sivuun toimittuaan Italian konsulina 18 vuotta.

Italian kunniavarakonsuli Venanzia Rizzi (vas.) sai väistyvältä Italian konsulilta Ulla Harvalalta Italian lipun ja EU-lipun.
Italian kunniavarakonsuli Venanzia Rizzi (vas.) sai väistyvältä Italian konsulilta Ulla Harvalalta Italian lipun ja EU-lipun.
Kuva: Pekka Peura

Virallisesti Venanzia Rizzi aloitti Italian kunniavarakonsulin tehtävässä ja vannoi valan Helsingin Italian suurlähetystössä jo helmikuussa, mutta epäviralliset muodollisuudet hoidettiin kuntoon vasta nyt Rizzin kotona Oulun Rotuaarilla.

Tehtävästä vuosi sitten väistynyt Italian kunniavarakonsuli Ulla Harvala ojensi seuraajalleen Italian lipun ja EU-lipun.

– Ullan välittämä konsulitehtävän suullinen perintö ja virka-apu jatkuvat tänään ja toivottavasti vielä pitkään tulevaisuudessa, Venanzia Rizzi kertoo kiitollisena edeltäjälleen.

Rizzin ja Oulun yhteinen tarina alkaa vuonna 1994, kun Italian eteläosasta Materasta kotoisin oleva nuorukainen tulee opiskelijavaihdossa Ouluun opiskelemaan arkkitehtuuria.

Lopulta rakkaus sinetöi Rizzin muuton Ouluun. Vierelle löytyi lääketiedettä opiskeleva viikinki, nykyisin lääketieteen tohtori, sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Olli-Pekka Piira. Perheessä on kaksi tytärtä, vanhempi opiskelee lääkäriksi Milanossa ja nuorempi opiskelee lukiossa Oulussa.

"Venanzia tuntee läpikotoisin maat, joita edustaa, mutta myös oululaisen kulttuurin ja osaa kumpaakin kieltä sujuvasti."

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.