Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Arinan tuu­li­kaap­pi­haa­veet ke­rä­si­vät kit­ke­riä ja kan­nus­ta­via kom­ment­te­ja

Kaleva uutistoi lauantaina 13. elokuuta, että Arina hakee lupaa tuulikaappien rakentamiseen Kauppakeskus Valkeaan.

Arina haluaisi, että Valkean kesäkatu olisi lämmin tila myös talvella.
Arina haluaisi, että Valkean kesäkatu olisi lämmin tila myös talvella.
Kuva: Essi Puuri

Kaleva uutistoi lauantaina 13. elokuuta, että Arina hakee lupaa tuulikaappien rakentamiseen Kauppakeskus Valkeaan.

Arinan mukaan tavoitteena on, että katettu kesäkatu olisi lämmin tila myös syksyllä ja talvella.

Aihe on selvästi lähellä oululaisia, sillä juttu on kerännyt reilun kahden vuorokauden aikana yli kolmesataa hyväksyttyä kommenttia.

Moni suhtautuu Arinan ideaan ja toimintatapaan kielteisesti:

"Senhän piti olla "katettu kesäkatu", ei ympäri vuoden lämmin tila. Toteutustapa on kovin tarkoitushakuinen, ja tuulikaappien rakentaminen sekä alueen lämmitys ympäri vuoden alleviivaisi perinteistä oululaista tapaa: Arina tekee ihan mitä haluaa, oli lupia tai ei. Saako kadulle rakentaa? Virallisesti ei, mutta osuuskauppa kyllä", kirjoittaa nimimerkki PeeKoo.

"No näinhän se menee, pala palalta haetaan lupia kadun valtaukselle! Toinen vaihtoehto on se että puretaan pois koko rumilus ja avataan katu taas liikenteelle! Nyt ihmiset valituksia "sisään ja nopeasti!", ottaa kantaa nimimerkki Aappeeeli

"Jaha, mitähän ne seuraavaksi haluavat? Räystäät???" kysyy nimimerkki Menee ihan mahottomaksi.

"Kadulla saakin olla kylmä", kommentoi nimimerkki Ei.

Myös tuulikaappien kannattajia löytyi:

"Ihme kitisijöitä. Arina on Oulun suurimpia veromaksajia ja työllistäjiä. Se sentään rakentaa ja kasvattaa Oulua, eikä vie rahoja joillekin ulkomaalaisille rahoittajille", kirjoittaa nimimerkki Jo taas.

"Rotuaarin kattamista on ruinattu iät ja ajat. Kellään ei ole ollut siihen rahaan. Nyt kun Arina tekee saman omilla rahoilla, kauhea märinä päällä. Oululaiset saisi lähettää Siperiaan iäksi", kommentoi puolestaan nimimerkki Mtä?

"Näille jutuille nauretaan makiasti 30 vuoden kuluttua kun kaupunkien ydinkeskustat ovat yhtä katettua kauppakeskusta", kirjoittaa Matomatkamie.

Osa kommentoijista otti uutisen huumorin kannalta:

"Vai että tuulikaapiit. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin ja yöunet menetin. Tämä on selkeästi suurin huolenaihe nykysuomessa", kommentoi Maikelssi.

"Seuraavaksi Arina sulkee Pohjantien,ja jatkaakseen matkaa on vilautettava S-korttia ja käytävä kassan kautta", kirjoittaa puolestaan Juuso 007.

Mahdollisten tuulikaappien rakentamisen aikataulusta ei ole vielä mitään tietoa. Tämän hetkinen kaava ei salli tuulikaappien rakentamista.