Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Arina va­rau­tuu jat­kos­sa­kin tar­joa­maan töitä yli toi­mi­ala­ra­jo­jen – ko­ro­na­pan­de­mian alussa noin 400 ari­na­lais­ta siirtyi mää­rä­ai­kai­ses­ti avus­ta­maan mar­ket­ti­kaup­po­jen ruo­ka­huol­toa

Pandemian jatkuessa työt yli toimialarajojen koskevat arviolta sataa arinalaista.

Arina sulki ravintoloitaan maaliskuussa puhjenneen koronapandemian seurauksena. Arkistokuva.
Arina sulki ravintoloitaan maaliskuussa puhjenneen koronapandemian seurauksena. Arkistokuva.
Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen

Osuuskauppa Arina varautui torstaisissa yt-neuvotteluissaan siihen, että töitä olisi tarjolla jatkossakin arinalaisille yli toimialarajojen.

Koronapandemian ja viranomaismääräysten seurauksena esimerkiksi hotellit ja ravintolat suljettiin. Lisäksi korona vaikutti voimakkaasti polttoainemyyntiin. Kysyntävaihtelujen seurauksena noin 400 arinalaista siirtyi määräaikaisesti avustamaan markettikauppojen ruokahuoltoa.

Yt-neuvottelujen kohteena olivat Ariinan matkailu- ja ravitsemiskaupan, liikennemyymälä- ja tavaratalokaupan sekä asiakasomistajapalvelupisteiden työntekijät, päälliköt ja ylemmät toimihenkilöt. Pandemian jatkuessa työt yli toimialarajojen koskevat arviolta sataa arinalaista.