Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

ARD: Ust­ju­gov ja Slept­so­va voivat me­net­tää olym­pia­kul­tan­sa do­pin­gin takia

Venäläiset ampumahiihdon olympiavoittajat Jevgeni Ustjugov ja Svetlana Sleptsova saattavat menettää olympiamitalinsa dopingin takia, uutisoi saksalainen yleisradioyhtiö ARD.

Jevgeni Ustjugov voitti yhteislähdön olympiakultaa Vancouverissa 2010 ja viestikultaa Sotshissa neljä vuotta myöhemmin. Kuva maailmancupin kisasta Saksan Ruhpoldingista tammikuulta 2014.
Jevgeni Ustjugov voitti yhteislähdön olympiakultaa Vancouverissa 2010 ja viestikultaa Sotshissa neljä vuotta myöhemmin. Kuva maailmancupin kisasta Saksan Ruhpoldingista tammikuulta 2014.
Kuva: Tobias Hase

Venäläiset ampumahiihdon olympiavoittajat Jevgeni Ustjugov ja Svetlana Sleptsova saattavat menettää olympiamitalinsa dopingin takia, uutisoi saksalainen yleisradioyhtiö ARD. Ustjugov ja Sleptsova kuuluvat urheilijoihin, joiden dopingia Venäjä on yrittänyt salata Moskovan antidopinglaboratorion testitietoja manipuloimalla.

Tämä testitietojen väärentäminen toi Venäjälle aiemmin tällä viikolla Maailman antidopingtoimistolta Wadalta neljän vuoden sulun arvokisoista.

Ustjugov voitti yhteislähdön olympiakultaa Vancouverissa 2010 ja viestikultaa Sotshissa neljä vuotta myöhemmin. Sleptsova oli Venäjän naisten viestikultajoukkueessa Vancouverissa. Loppuvuodesta 2018 Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU kertoi asettaneensa Ustjugovin, Sleptsovan sekä Aleksandr Tshernyshevin ja Aleksandr Peshenkinin syytteeseen dopingista. Viime kesänä IBU asetti Tshernyshevin ja Peshenkinin nelivuotiseen kilpailukieltoon, mutta Ustjugovin ja Sleptsovan asiasta ei ole tullut julki uutta tietoa.

ARD uutisoi nyt, että Ustjugovin ja Sleptsovan dopingkäryt oli salattu Venäjällä.

– Meillä on todisteet. Olemme todenneet, että tietoja poistettiin. Ja pystyimme osittain palauttamaan ne. Olemme tukeneet tältä osin IBU:a, jotta se voi käyttää kaikkea datapankissamme olevaa tietoa asian käsittelyssä, Wadan tutkija Günter Younger sanoi.

ARD:n mukaan Ustjugov oli jäänyt kiinni oxandroloni-steroidista ja Sleptsova ostariinista, joka on ei-steroidipohjainen, lihaskasvua kiihdyttävä androgeenireseptoreiden modulaattori.