Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Yh­dys­val­to­jen po­li­tiik­ka siirtyi kor­keim­paan oi­keu­teen – Is­tun­to­kau­den loppu muis­tut­taa Trumpin kostoa vaa­li­tap­pios­ta, jota tämän ei annettu kumota

Korkeimman oikeuden konservatiivisten tuomarien enemmistöllä voi olla vielä pari yllätystä suunniteltuna ennen kesätaukoa. Liittovaltiotason aborttioikeuden poiston ja New Yorkin aseenkannon helpottamisen lisäksi ohjelmassa on linjauksia Meksikon siirtolaisista, ilmastorajoituksista ja uskonnosta kouluissa.

Yhdysvaltain demokraattipresidentti Joe Biden joutui juhannuksena jälleen taivastelumoodiin, paheksumaan maailman vääryyttä.

Niin Bidenilla on tapana tehdä, kun päätöksenteon rakenteet vievät asioita eri suuntaan kuin hän maailman mahtavimpana päättäjänä toivoisi. Niin käy usein silloin, kun republikaaneilla tai Vladimir Putinin kaltaisilla maailman epädemokraattisilla johtajilla on valta päättää jostakin, vaikka Biden mitä sanoisi. Joukkoampumisten jälkeisen aselakikeskustelun kohdalla Bidenilta on saattanut päästä sydämistynyt "herran tähden".

Nyt listaan Bidenin taivastelemista – tai paremminkin jyrkästi tuomitsemista – tahoista voidaan lisätä Yhdysvaltojen korkein oikeus, jossa edeltäjä Donald Trumpin peruina vanhoillisten republikaanituomareiden enemmistö hallitsee äänin 6–3 tai minimissäänkin 5–4.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.