Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Tilaajille

Ana­lyy­si: Purra vie pe­rus­suo­ma­lai­sia yleis­puo­lueen suun­taan – uusi pu­heen­joh­ta­ja ei silti tingi tiu­kas­ta maa­han­muut­to­po­li­tii­kas­ta

Riikka Purra nousi perussuomalaisten puheenjohtajaksi Seinäjoen puoluekokouksessa. Aiemmin vihreitä äänestäneen Purran maailmankuvaan mahtuvat sekä maahanmuuttokriittisyys että talouskysymykset ja ympäristöarvot.

Riikka Purra kulki lippukulkueen kärjessä puoluekokouksen avajaisissa.
Riikka Purra kulki lippukulkueen kärjessä puoluekokouksen avajaisissa.
Kuva: Jaakko Elenius

Naiskomentoon siirtyvän perussuomalaisten linja pysynee puheenjohtajaksi odotetusti valitun Riikka Purran kaudella lähellä Jussi Halla-ahon linjaa. Varapuheenjohtajana ja poliittisena suunnittelijana puoluetoimistossa toimiessaan Purra on ollut keskeisesti vaikuttamassa puolueen linjaan. Siksi olisi outoa, jos hän pyrkisi merkittäviin suunnanmuutoksiin. Suuria muutoksia olisi tuskin tullut, vaikka valituksi olisi tullut toinen pääehdokas, tamperelainen kansanedustaja Sakari Puisto, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen puheenjohtajakisan ansiosta. Puoleen kannalta Puiston mukanaolo toi kisaan lisää uskottavuutta.

Vaikka Purra jatkanee pitkälti nykylinjalla, puheenjohtajan on myös profiloiduttava. Ollakseen uskottava kunkin puheenjohtajan on vuorollaan tehtävä näkyväksi, että johtajavalinnoilla on merkitystä.