Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Tilaajille

Ana­lyy­si: Marinin hal­li­tus on jär­kia­vio­liit­to, jossa rakkaus on ra­koil­lut – il­mas­to­kiis­tan juuret joh­ta­vat Vuo­saa­ren ko­kouk­seen

Ilmastokiistan siemenet kylvettiin Helsingin Vuosaaressa juuri ennen koronapandemiaa. Pääministeripuolue sdp:lle on langennut rooli hallituksen äitipuolueena, jonka huomiosta riitelevät lapset kilpailevat, kirjoittaa Lännen Median Jussi Orell.

Media päivysti kriisiytyneitä neuvotteluja Säätytalolla myös torstaina.
Media päivysti kriisiytyneitä neuvotteluja Säätytalolla myös torstaina.
Kuva: Valtioneuvoston kanslia

Ilmastotoimista päättämisen vaikeus ei tullut yllätyksenä, sillä vihreiden ja keskustan välillä on kipinöinyt hallitustaipaleen alusta asti. Ne muodostavat epäpyhän allianssin viiden puolueen hallituksessa, joka ei näytä olevan rakkaus- vaan järkiavioliitto, jossa ilmastosopukin syntyi vasta kiistelyn jälkeen.

Keskustassa moni on miettinyt, kannattiko hallitukseen mennä heikon eduskuntavaalituloksen jälkeen, vaikka puolue sai hallitusohjelmaan useita keskeisiä tavoitteitaan. Vihreille kumppanuus SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa on puolestaan paras tarjolla olevista vaihtoehdoista. Vaikka puolue joutuu vääntämään keskustan kanssa, se tiedostaa, että seuraavassa hallituksessa, jos se siinä on, tavoitteiden saaminen läpi voi olla vaikeampaa.