Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Eu­ge­nes­sa on pau­ku­tel­tu MM-ki­sa­en­nä­tyk­siä jälleen uusiksi – Vuo­si­kym­me­niä jat­ku­nut yleis­ur­hei­lun le­viä­mi­nen on ki­ris­tä­nyt kil­pai­lun ää­rim­mil­leen

Jake Wightman ei ollut uskoa itsekään, että hän kiiruhti 1 500 metrin finaalissa ensimmäisenä maaliviivalle.
Jake Wightman ei ollut uskoa itsekään, että hän kiiruhti 1 500 metrin finaalissa ensimmäisenä maaliviivalle.
Kuva: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Vielä vuosi sitten miesten 400 metrin aitojen maailmanennätys oli Kevin Youngin 46,78. ME oli kestänyt 29 vuoden ajan, kunnes Norjan Karsten Warholm hurjasteli Tokion olympiafinaalissa urheilumaailmaa järisyttäneen voittoajan 45,94.

Jos Rai Benjaminille olisi sanottu Dohan 2019 MM-hopean (aika 47,66) jälkeen, että seuraavissa arvokisafinaaleissa juokset 46,17 ja 46,83, mutta et voita kummassakaan kisassa kultaa, yhdysvaltalainen olisi todennäköisesti hymähtänyt ja kohottanut kulmiaan.

Näin se kuitenkin meni. Kun Brasilian Alison dos Santos kruunattiin Eugenessa maailmanmestariksi, se ei ollut Benjaminin tai pahasti katkenneen Warholmin huonoutta. Päinvastoin, dos Santosin tulos 46,29 osoitti, että puheet Warholmin ennätyksen mahdollisesta ikiaikaisuudesta ovat vahvasti ennenaikaisia ja liioiteltuja.

1 200 metriä aitajuoksua muutaman päivän sisällä oli loukkaantumisesta toipuneelle Warholmille liikaa.

400 metrin aidoista on tullut symboli uudelle yleisurheilun nousukaudelle, kun sitä mitataan kärjen tulosparannuksilla. Naisten puolella Dalilah Muhammad teki 2019 Dohassa ME:n 52,16, jota Sydney McLaughlin paransi Tokion olympialaisissa 51,46:een.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.