Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Dik­taat­to­ri Lu­kas­hen­ka kaivaa kuop­paan­sa yhä sy­vem­mäk­si – tör­keään temp­puun kesken EU:n si­säi­sen mat­kus­ta­ja­len­non lännen on pakko vastata kovin ottein

Kun reittilento EU-maasta toiseen pakotetaan yhtäkkiä väkivallan uhalla laskeutumaan EU:n ulkopuolelle diktatuurimaahan, kyseessä on vaarallinen keskisormen näyttö kansainvälisille normeille. Aljaksandr Lukashenka haki Ryanairin koneesta vielä yhden journalistin vankiloihinsa mukiloitavaksi, mutta tällä kertaa rikokselle tulee kova hinta. EU:lla on käyttämättä monia kivuliaita menetelmiä Valko-Venäjän eristämiseksi.

Nyt taisi löytyä asia, joka saa eurooppalaiset päättäjät ottamaan vakavasti pitkäaikaisen piikin maanosamme lihassa.

Kuten usein käy ennen itsevaltiaan viime heilutuksia, Aljaksandr Lukashenka kaivaa itselleen kuoppaa omalla härskiydellään ja ylimielisyydellään.

Sunnuntai-illan lentokonetempullaan Valko-Venäjän johtomies siirtyi imagoltaan Libyan terroristina muistetun Moammar Gaddafin kastiin. Gaddafi asennutti koneisiin pommeja, mutta Lukashenka on valmis keksimään sellaisen pakottaakseen Euroopan luovuttamaan kynsiinsä live-kuvaa maan katuprotesteista välittäneen Nexta-median nuoren perustajan.

Jatkoksi Raman Pratasevitshia mitä ilmeisimmin on kidutettu, ja hänet on pantu lukemaan tekaistuja tunnustuksia pahimpaan 1930-luvun tyyliin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.