Tilaajille

Ana­lyy­si: Antti Rinteen alamäki ei alkanut Pos­tis­ta – se oli vasta vii­mei­nen niitti jo käyn­nis­sä ol­lee­seen luisuun

Sdp:n kannatus kääntyi laskuun jo ennen kevään eduskuntavaaleja. Rinteen epäselvä esiintyminen vaalitenteissä vaaransi puolueen selvän gallup-johdon.

Sdp:n kannatus kääntyi laskuun jo ennen kevään eduskuntavaaleja. Rinteen epäselvä esiintyminen vaalitenteissä vaaransi puolueen selvän gallup-johdon. Siksi pääministerin asema ei koskaan ollut vahva. Rinne tuli ottaneeksi hallituskumppanikseen keskustan, joka lopulta koitui hänen turmiokseen vain puoli vuotta hallituksen muodostamisesta.

Pääministerin tehtävistä luopuva Antti Rinne (sd.) ei kärsi seurauksia pelkästään siitä, että vaihteli lausuntojaan ja mahdollisesti pimitti tietojaan Postin työehtokiistan aikana. Takana on vaikea vuosi.

Rinteen asema alkoi horjua jo kevään eduskuntavaalien aikana. Sdp lähti ratkaisukevääseen selvässä gallup-johdossa, mutta vakavasti alkuvuodesta 2019 sairastuneen Antti Rinteen asema herätti kysymyksiä. Pystyykö hän johtamaan puoluetta ja Suomea?