Al­ku­kau­den ko­meet­ta Aaron Kangas saapuu Valkean kau­pun­gin ki­soi­hin – mou­ka­ri­ki­sas­sa mukana koko Suomen par­haim­mis­to

Oulu
Moukarinheittäjä Aaron Kangas on noussut tänä kesänä suomalaisen yleisurheilun tähtikategoriaan.
Moukarinheittäjä Aaron Kangas on noussut tänä kesänä suomalaisen yleisurheilun tähtikategoriaan.
Kuva: Tapio Nevalainen

Valkean kaupungin kisat sai merkittävän lisäyksen ohjelmistoonsa vajaa viikko ennen tapahtuman alkua. Raatin yleisurheilukentälle saapuu Aaron Kangas, joka kesäkuun alussa täräytti Somerolla moukarinsa lukemiin 77,09.

Nykymittapuulla tulos on kova. Tällä hetkellä se riittää maailmantilastossa seitsemännelle sijalle.

Kangasta kirittämässä on koko Suomen kärki, sillä myös Henri Liipola ja Aleksi Jaakkola ovat ilmoittautuneet kisaan mukaan.

– Miesten moukarissa on mukana kolme Suomen parasta heittäjää. Aaron Kangas on lyönyt läpi kahden viime vuoden aikana ja nyt hän paransi ennätystään kerralla kaksi ja puoli metriä, kisojen manageri Antti Haapalahti iloitsee.

Raatin kentällä ei saa harjoitella moukarinheittoa, mutta kilpaileminen onnistuu Oulun kaupungin luvalla.

Naisten sadasta metristä muodostuu yksi perjantai-illan päälajeista. Haapalahti kertoo, että kisaan on saatu Suomen kärkijuoksijoista Oulussakin asunut Anniina Kortetmaa, Maria Räsänen ja Jasmin Showlah. Heitä haastavat alle kahdentoista sekunnin juosseet Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen ja Oulun Pyrinnön Jandeh Jallow.

Aiemmin kisoihin ovat ilmoittautuneet muiden muassa Suomen seitsenottelutähti Maria Huntington ja paikalliset kärkinimet Samuel Purola (200 metriä) sekä Elina Lampela (seiväshyppy). Huntingtonin lajit Raatissa ovat pika-aidat ja pituushyppy.

Oulun Pyrinnön järjestämiin Valkean kaupungin kisoihin voidaan ottaa paikalle 1 500 katsojaa. Koronarajoitusten takia pääkatsomo voidaan jakaa kahteen 500 ihmisen lohkoon, ja aurinkokatsomoon mahtuu tarvittaessa 500 ihmistä.