Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Al­ko­ho­lin ko­ko­nais­ku­lu­tus jatkoi las­kuaan, puhtaan al­ko­ho­lin kes­ki­ku­lu­tus lähes yh­dek­sän litraa – Alkossa huh­ti­kuun myynti oli sel­väs­ti alle viime vuoden tason

-
Kuva: Jussi Leinonen

Alkoholin kokonaiskulutus laski viime vuonna 1,2 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna, kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Viime vuonna suomalaiset joivat 8,9 litraa sataprosenttista alkoholia jokaista 15 vuotta täyttänyttä suomalaista kohti.

THL:n mukaan alkoholin kokonaiskulutus on laskenut vuodesta 2007 saakka. Poikkeuksena on vuosi 2018, jolloin alkoholin kulutuksen väheneminen pysähtyi.

Alko kertoo, että tämän vuoden huhtikuun myynti oli lähes yhdeksän prosenttia pienempi kuin vuoden 2022 huhtikuussa. Lasku selittyy Alkon mukaan osittain sillä, että osa pääsiäisen myynnistä ajoittui maaliskuulle.

THL:n tilastoissa alkoholin kokonaiskulutus muodostuu alkoholijuomien vähittäismyynnistä ja anniskelumyynnistä sekä suomalaisten ulkomailta tuomasta alkoholista ja alkoholin verkko-ostoista.

Koronarajoitusten poistuminen vuonna 2022 näkyy alkoholin kokonaiskulutuksessa niin, että ravintoloista ostettujen alkoholijuomien ja matkustajatuonnin osuus kasvoi.