Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Alen­nus­myyn­nit täy­des­sä vauh­dis­sa Oulun kau­pois­sa, mutta ihmiset ar­kai­le­vat astua sisään – koronan takia ale­os­tok­sia tehdään mie­luum­min verk­ko­kau­pois­sa

Joulun jälkeen alkaneet alennusmyynnit käsittävät tuotteita entiseen malliin tutuilla alennusprosenteilla. Kivijalkakaupoissa on silti melko hiljaista koronan takia.

Halosen alennusrekkejä katsellut oululainen Tarja Holappa sanoo olevansa satunnainen aleissa kävijä. Maanantaina hän etsi itselleen farkkuja.
Halosen alennusrekkejä katsellut oululainen Tarja Holappa sanoo olevansa satunnainen aleissa kävijä. Maanantaina hän etsi itselleen farkkuja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun Halosen myymälänjohtaja Jaana Tikka sanoo, että korona on vaikuttanut kovasti paraikaa meneillään olevien alennusmyyntien asiakasmääriin. Hän arvioi, että aiempiin vuosiin verrattuna katoa on 35–40 prosenttia.

– Hirveästi korona on vaikuttanut. Varsinkin leviämisvaiheessa oleva Oulun tilanne näkyy selvästi. Alennustuotteita on varmaankin saman verran kuin ennen ellei enemmän, koska koko vuoden aikana ei tavara ole liikkunut normaalisti, hän pohtii.

Pelastusta on tuonut verkkokauppa. Monet asiakkaat, jotka eivät rohkene tulla kivijalkakauppaan alennusmyynteihin, ovat siirtyneet tekemään nettiostoksia.

– Ei voi sanoa, että tilanne olisi pelastunut mutta huomattavaa helpotusta siitä kuitenkin on tullut. Verkkokauppamme on kasvanut noin 30 prosenttia edellisestä vuodesta, Tikka arvioi.

Alennusmyynnit aloitettiin Halosella aikaisin, jo joulukuun alussa. Sen takia alennusmyyntijakso on pidempi kuin aikaisemmin.

– Tavaraa kyllä riittää joksikin aikaa, mutta sää voi muuttaa tilannetta nopeasti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.