Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ajokeli on huono val­ta­osas­sa maata kuu­rais­ten teiden vuoksi yön ja aamun aikana

Pelastuslaitokset muistuttavat, että matkaan on aamulla varattava malttia ja aikaa.

Teiden pinnat voivat olla kuuraisia aamuliikenteessä.
Teiden pinnat voivat olla kuuraisia aamuliikenteessä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Yön ja aamun aikana autoilijoiden on syytä olla tarkkana liikenteessä, sillä ajokeli on huono valtaosassa maata kuuraisten teiden vuoksi.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia liikennesäästä koko maahan lukuun ottamatta Satakuntaa ja suurinta osaa Pohjanmaan maakunnista.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa varoitus kuuraisista teistä on voimassa aamukymmeneen saakka.

Ilmatieteen laitoksen mukaan liikenteen sujuvuus heikkenee ja keskinopeus laskee. Onnettomuusriski on siten tavallista korkeampi.

Myös jotkin pelastuslaitokset ovat muistuttaneet, että aamun liikenteessä on muistettava turvavälit ja olosuhteisiin soveltuva nopeus sekä varattava matkaan aikaa ja malttia.

Merialueilla tuulivaroituksia

Tuulivaroituksia on annettu merialueille Saaristomerta, Pohjois-Itämeren itäosaa ja Suomenlahtea lukuun ottamatta alkuiltapäivästä alkuiltaan. Varoitusalueilla tuulten nopeuksien kerrotaan voivan olla alueesta riippuen 12–14 metriä sekunnissa.

Perämerellä tuulen ennustetaan voimistuvan iltapäivällä kello 15.30 alkaen.

Koko maassa on tänään Ilmatieteen laitoksen mukaan selkeää tai puolipilvistä. Maan pohjoisosassa on poutaista, ja etelä- ja keskiosassa maata enimmäkseen poutaa.

Aamulla on lännestä alkaen odotettavissa lisääntyvää pilvisyyttä ja paikoin sadekuuroja. Maan pohjoisosassa sade voi tulla veden lisäksi myös lumena.

Elohopea noussee maan pohjoisosassa päivällä ylimmillään 3–8 lämpöasteeseen. Etelä- ja keskiosassa Suomea lämpötila voi nousta 8–12 asteeseen.