Äi­mä­rau­tiol­la tes­tail­tiin uu­dis­tet­tu­ja toi­mis­to- ja tek­niik­ka­ti­lo­ja – ra­vi­ra­dan hen­ki­lö­kun­ta pääsi uusiin ti­loi­hin

Oulun Äimärautiolla palattiin tiistai-iltana useamman viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun kaviouralla kisailtiin paikallisravien merkeissä.

Äimäraution uudistetut toimisto- ja tekniikkatilat otettiin käyttöön tiistaina. Tilat tuhoutuivat viime vuoden helmikuun tulipalossa.
Äimäraution uudistetut toimisto- ja tekniikkatilat otettiin käyttöön tiistaina. Tilat tuhoutuivat viime vuoden helmikuun tulipalossa.
Kuva: Harri Haavisto

Äimärautiolla palattiin tiistai-iltana useamman viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun kaviouralla kisailtiin paikallisravien merkeissä. Normaalia matalamman profiilin ravien tarkoituksena oli tarjota paussin jälkeen lähialueen hevosille kilpailumahdollisuus. Taustalla oli myös toinen syy. 

– Siirsimme kaiken tekniikan uusiin tiloihin, joten nyt oli hyvä hetki testailla niiden toimivuutta, valottaa raviradan toimitusjohtaja Sirkka Huopana.

Illan ohjelmassa oli lähtöjä niin poneille kuin isommillekin hevosvoimille. Illan parasta lämminverikyytiä esitteli Ville Pohjolan ohjastama Kiss To The Devil. Suomenhevosten vauhdikkain voittaja oli Tommi Koistisen luotsaama Ellin Karamelli.

Viime vuoden helmikuussa Äimärautiolla riehui tulipalo, joka tuhosi katsomorakennuksen yläkerrassa sijainneet toimisto- ja tekniikkatilat. Katsomo saatiin remontoitua valmiiksi vuoden loppupuolella, mutta muut tilat pysyivät pidempään väliaikaisessa konttirakennelmassa. Nyt raviradan henkilökunta on kuitenkin päässyt uusiin tiloihin.

– Sähkötyöt ovat vielä hieman vaiheessa ja sisustusta viilaillaan vielä, mutta muuten kaikki alkaa olla valmista, Huopana kertoo.

Huopana on erityisen iloinen työntekijöiden olosuhteiden parantumisesta. Väliaikaistiloissa vierähti peräti puolitoista vuotta.

– Toimistolla riittää nyt tilaa kaikille työntekijöille, joten jokainen pystyy keskittymään täysipainoisesti omiin tehtäviinsä. Selostajalla on toisessa kerroksessa oma työtilansa, ja tuomariston olosuhteet ovat ensiluokkaiset. Yläkerran parvitilat puolestaan antavat kuvaajille hyvät puitteet.

Kilpailijoiden kannalta suurin muutos tapahtui kaviouran puolella, kun maalipaalu siirtyi kymmeniä metrejä.

– Maalisuoran pituus on nyt 224 metriä, mikä on lähes 44 metriä aiempaa enemmän. Tämä muuttaa oleellisesti kisojen luonnetta ja antaa meille uusia mahdollisuuksia laatia erilaisia sarjoja, Huopana iloitsee.