Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

AC Oulun pe­laa­ja­pak­ka täy­den­tyy pala palalta – 42 lii­ga­ot­te­lun mies Riku Se­lan­der tuorein kiin­ni­tys

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen uskoo, että Riku Selander on oikea mies AC Oulun takalinjoille.
Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen uskoo, että Riku Selander on oikea mies AC Oulun takalinjoille.

AC Oulun ensi kauden liigajoukkue hahmottuu pienin askelin. Seura tiedotti keskiviikkoiltana tehneensä ensi kauden kattavan sopimuksen Riku Selanderin kanssa. 27-vuotias Selander siirtyy Ouluun Ykkösen Ekenäs IF:n riveistä, jossa hän pelasi päättyneellä kaudella sekä laitapuolustajana että keskikentällä.

Pääkaupunkiseudulla jalkapallo-oppinsa hankkineella Selanderilla on liigakokemusta 42 ottelun verran Helsingin IFK:sta. Maalitili maan korkeimmalla tasolla on yhä avaamatta, mutta viime kesänä Selander onnistui kertaalleen heiluttamaan verkkoa Ykkösessä.

– Vuosi Ykkösessä kasvatti nälkää ja näyttöhaluja. Olen motivoituneempi kuin koskaan ennen. Henkilökohtainen tavoitteeni on pelata paras kauteni tähän mennessä, Selander totesi seuran tiedotteessa.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kaavailee Selanderia laitapuolustajan tontille eli mies täyttäisi Anselmi Nurmelan ja Ruxin jättämää aukkoa oululaisten peräpäässä.

– Selander on monipuolinen laitapuolustaja, aggressiivinen ja oikea-aikainen puolustaessa. Hän pystyy tukemaan joukkuetta hyvin pallollisena, Heikkinen kuvailee.

Selanderilla on odotuksia tulevaa työnantajaansa ja uutta kotikaupunkiaan kohtaan.

– Minun silmissäni AC Oulu on hyvin hoidettu organisaatio, missä pelaajan kehittyminen ei jää olosuhteista kiinni. Valmentajasta olen saanut paljon mielenkiintoista tietoa ja odotan työskentelyä Ricardo Duarten kanssa innolla. Oulu on minulle tuttu vain pelireissuilta, mutta odotan pääseväni asettumaan ja tutkimaan kaupunkia kunnolla.