Yrityskaupat: Ou­lu­lai­nen oh­jel­mis­to­yri­tys Cu­bi­Ca­sa myytiin USA:han

Urheilu: Paula Ranta, 21, on hank­ki­nut jä­ri­syt­tä­vän määrän lihasta vuo­des­sa ja tähtää maail­man par­haak­si

Tilaajille

AC Oululla tiivis ydin: Nämä miehet olivat lii­ga­nou­sun takana

Fakta

Miehet liiganousun takana

AC Oulun nousijajoukkueessa pelasi Ykkösen otteluissa kaikkiaan 23 pelaajaa.

Pelaajan nimen perässä ottelut ja maalit.

Maalivahdit

Juhani Pennanen. 21/–. Luottovahti on kannattajien suosikkeja. Torjuu vakuuttavasti ja keskittyneesti, ei yhtään ohipeliä tällä kaudella.

Juuso Särkelä. 1/–. Pelasi alkukaudesta SJK Akatemia -ottelun ja piti tyylikkäästi nollan.

Puolustajat

Lassi Nurmos. 21/1. Kapteeni on yksi joukkueen henkisistä johtajista. Topparin tontti muuttui laitapakiksi, joka sopii Nurmoksen ominaisuuksille paremmin. Tinkimätöntä työtä.

Henrik Ölander. 22/–. Tuli hakemaan Ykkösestä peliaikaa ja sitä myös sai. Luottopelaajan vahvuudet näkyivät varsinkin hyökkäyssuuntaan, kun Ölander loi vaaraa nousuillaan.

Rafinha. 21/1. Ikää mittarissa jo 38 vuotta, mutta pelisilmä ei vanhene. Kotiutui vasemmaksi toppariksi. Hoiti monta tilannetta tyylikkäällä ennakoinnillaan ja pelinluvullaan. Merkittävä tekijä nousun takana.

Miika Koskela. 16/2. Kauden läpimurtopelaaja. 17-vuotias toppari kehittyi, kun Rafinha ohjasi vierellä. 196-senttinen atleetti toi vaaran elementin AC Oulun kulmapotkuihin: se toimi myös nousuottelussa.

Kristian Heinolainen. 14/–. Toimi pääasiassa toisen jakson vaihtopelaajana laitapakin tontille.

Alexander Jibrin. 12/–. Peliaika väheni edellisestä kaudesta, mutta oli monipuolinen vaihtoehto eri tilanteisiin.

Keskikenttäpelaajat

Anselmi Nurmela. 21/2. Todella tärkeä palanen nousussa. Tehtävänä oli tasapainottaa joukkueen peliä keskikentän pohjalla. Ikä on tuonut rauhallisuutta ja näkemystä toimintaan.

Jere Aallikko. 22/3. Pohjoiseen kotiutunut eteläkarjalainen pelasi seurassa jo neljännen kautensa. Pystyi taistelemaan paikan avauksessa. Hyviä ratkaisuja ahtaissa tiloissa.

Daniel Rantanen. 17/1. Potkutaituri pystyi alkukaudesta muutamaan loistoesitykseen. Jalkavamma teki kauden toisesta puoliskosta torson. Tehot jäivät toivotusta.

Samuli Leppälä. 18/–. Otti syksyllä vakiopaikan keskikentältä, missä hänellä on myös tulevaisuus. Tekee joukkueelle arvokasta työtä. Yhä vasta 21-vuotias ja aineksia edetä urallaan.

Jere Kallinen. 10/–. Terhakka tulokas ei epäröinyt, kun pääsi ottelun loppuhetkillä kentälle. 18-vuotiaalla on hyvä kosketus ja into piukassa.

Samuel Kurttila. 8/–. 20-vuotiaan minuutit AC Oulussa jäivät vähäisiksi, joten sai peliaikaa pääosin OLS:n keskikentältä.

Lasse Ikonen. 3/–. Samanlainen tilanne kuin Kurttilalla. 17-vuotiaalla on aikaa kehittää pelaamistaan.

Christian Bohui. 1/–. Laiturille yksi vartin pätkä alkukaudesta.

Hyökkääjät

Niklas Jokelainen. 21/5. Maaliodotus oli korkeampi, mutta tehot 5+6 kertovat roolista vetäytyvänä hyökkääjänä. Teki rajusti töitä joukkueen eteen kuin Robert Firmino konsanaan. 20-vuotias on entistä monipuolisempi pelaaja.

Aapo Heikkilä. 21/9. Heikkilältä sen sijaan ei tällaisia maalimääriä odotettu. Enemmän maaleja kaudessa kuin aiemmin yhteensä Ykkösessä. Kypsynyt kokemuksen myötä, eikä hätäile tilaisuuden saatuaan.

Loorents Hertsi. 19/5. Fyysisesti kovassa iskussa, mahanalus jalkoja täynnä. Häärää, prässää, taistelee ja on mukana vastahyökkäyksissä – kuten nyt myös korttitilastoissa.

Juho Mäkelä. 13/2. Konkarin kausi jäi pääosin lyhyiden pyrähdysten varaan, mutta kantoi roolinsa kunnialla loppuun asti. Kaksi maalia MYPA:n verkkoon oli muistutus maalintekijästä.

Sami Karjalainen. 11/–. Vaalan kasvatti levensi rinkiä ja toi mahdollisuuden loppuminuuttien vaihdolle.

Fareed Sadat. 11/5. Täsmähankinta onnistui, vaikka haki aluksi paikkaansa. Neljä tärkeää loppukauden maalia, kun joukkueella oli vaikea jakso takanaan. AC Oulu on nyt hyvä paikka kehittyä valmiimmaksi pelaajaksi.

Jusif Ali. 5/–. Toinen loppukauden hankinta sai muutaman mahdollisuuden.

Valmennus

Päävalmentaja Jyrki Ahola, kakkosvalmentaja Teemu Tavikainen, maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen.

Taustat

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen, joukkueenjohtaja Pasi Moilanen, huoltajat Lasse Pohjola ja Jari Malmi, lääkäri Ville Puukka, fysioterapeutti Ari Korkala, hieroja Arttu Siira.