Kiinteistöt: An­tel­lin tyh­jil­le lei­po­mo­ti­loil­le neu­vo­tel­laan uutta käyttöä

Sote-uudistus: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueel­le käyt­töön ly­hyem­pi oheis­ni­mi

Luitko jo tämän?: Ou­lu­lais­muu­sik­ko Jarmo Heik­ki­nen kyseli nuorena soit­to­hom­mia Ab­bal­ta, mutta livisti ennen Björnin saa­pu­mis­ta

Ää­nes­tä: Kuka on Vuoden ou­lu­lai­nen 2021?

Sinä päätät, kuka ansaitsee tittelin tällä kertaa.

Oulu
Kuka on Vuoden oululainen?
Kuka on Vuoden oululainen?

Perinteinen, jo 80-luvulta saakka järjestetty Vuoden oululainen -äänestys käynnistyy jälleen.

Päätöksen Vuoden oululaisesta tekevät äänestäjät.

Forum24:n esiraati on valinnut ehdokkaiksi yhdeksän eri tavoin viime vuonna ansioitunutta tai esillä ollutta oululaista henkilöä tai toimijaa. Esiraadin valitsemien ehdokkaiden lisäksi on mahdollista äänestää myös omaa ehdokasta.

Vuoden oululaiseksi voidaan valita henkilö tai muu toimija, kuten esimerkiksi yritys, yhdistys tai tapahtuma, joka on oululainen, oululaistaustainen tai jolla muuten on vahvat siteet kaupunkiin.

Vuoden oululainen on ei-poliittinen äänestys.

Äänestysaikaa on 24. tammikuuta kello 9 saakka. Vuoden oululainen julkistetaan keskiviikkona 26. tammikuuta.

Äänestyksen järjestää Forum24 yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Pääset äänestämään tästä linkistä.

Ehdokkaat

Blind Channel

Oululaislähtöinen Blind Channel nousi suuren kansan tietoisuuteen viime kevään Euroviisujen myötä. Punaiset keskisormet ja tarttuva Dark side -kappaleen kertosäe takasivat laulukilpailun kuudennen sijan, mikä on Suomen viisuhistorian toiseksi paras sijoitus sitten Lordin voiton.

Dennis Nylund

Oululaislähtöinen Dennis Nylund oli viime keväänä ensikertalainen näyttelijä suositussa Putous-tv-ohjelmassa. Tämä ei kuitenkaan estänyt häntä nappaamasta voittoa sketsihahmokilpailussa Folke Rundqvistina, joka oli ”ammattidiscodanslärare från Umeå”. ”Se on check!”

Ernest Lawson & Anniina Koivuniemi

Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun saatiin oululaislähtöinen pari, kun näillä leveysasteilla varttuneet näyttelijä Ernest Lawson ja tanssija Anniina Koivuniemi tanssivat yhdessä. Ilman minkäänlaista tanssitaustaa kisaan lähtenyt Lawson ihastutti parinsa kanssa viikko toisensa jälkeen. Kaksikko voitti kilpailun yleisöäänestyksessä.

Jarkko Huusko

Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko on antanut lähes viikoittain kommentteja Oulun koronatilanteesta. Lääkärit ovat harvoin julkisuudessa paljon esillä, mutta Huuskon koko kaupunki tunnistaa nimeltä.

Mikko Alatalo

Kiiminkiläislähtöinen laulaja Mikko Alatalo oli koko viime vuoden näkyvästi esillä. Yle näytti suorana lähetyksenä hänen 70-vuotisjuhlalähetyksensä. Loppuvuonna ilmestyneessä Se maailma jossa kasvoin -dokumentissa käydään puolestaan Alatalon kautta läpi koko Suomen suurta rakennemuutosta.

Niilo Moilanen

Oululaislähtöinen hiihtäjä voitti ylivoimaiseen tyyliin nuorten MM-kultaa perinteisen sprintissä Vuokatissa. Moilanen hiihti aika-ajossa lähes 5,5 sekuntia muita nopeammin ja repi finaalissa eroa muihin jo lähdössä. Edellisen kerran suomalainen on napannut nuorten maailmanmestaruuden hiihdossa vuonna 2010. Asialla oli silloin Krista Pärmäkoski.

Piia Rantala-Korhonen

Oulu valittiin vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Piia Rantala-Korhosella oli hankejohtajana merkittävä rooli siinä, että Oulu tuli valituksi. Rantala-Korhonen valittiin vuoden päätteeksi myös Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtajaksi.

Riitta-Liisa Roponen

Kokenut Riitta-Liisa Roponen hiihti viime kaudella erinomaisesti. Hän oli tärkeä lenkki Suomen MM-pronssia hiihtäneessä viestijoukkueessa. Myös samoissa kisoissa hiihdetty vapaan kymmenen kilometrin 10. sija oli kova suoritus. Kauden kruunasi 30 kilometrin vapaan SM-kulta Ristijärvellä.

Saka

Saka on Oulussa alkunsa saanut vaihtoautoyritys, joka on korona-ajasta huolimatta painanut vain kaasua. Saka rekrytoi vuoden aikana yli sata uutta myyjää ja nousi Oulussa eniten yhteisöveroa maksavaksi yritykseksi.