Terveydenhoito: THL:n ra­port­ti: Pohteen väestö on monin tavoin on­gel­mal­li­nen

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Luitko jo tämän: Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

A-kilta vietti Asun­not­to­mien yötä saunoen Ou­lu­joen ran­nas­sa – Tämän vuoden teemana "oma koti hurjan kallis"

Kerta oli ensimmäinen, mutta siitä saattaa tulla perinne.

Oulu
Oulun A-kiltalaiset Sanna Saarenpää, Maria Laine, Sinikka Vehkalahti ja Arja Räinä osallistuivat lauantaina asunnottomien yön tapahtumaan A-killan tiloissa Laanilassa.
Oulun A-kiltalaiset Sanna Saarenpää, Maria Laine, Sinikka Vehkalahti ja Arja Räinä osallistuivat lauantaina asunnottomien yön tapahtumaan A-killan tiloissa Laanilassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun A-killan vapaaehtoiset tempaisivat lauantaina Asunnottomien yön merkeissä järjestämällä saunomistapahtuman killan tiloissa upeissa maisemissa Hintantiellä Laanilassa.

Oulujokirannan rantasauna oli lämpimänä puolilta päivin aina iltayhdeksään saakka.

Sateisesta säästä huolimatta saunojia kertyi A-kilta ry:n puheenjohtajan Sinikka Vehkalahden mukaan mukavasti. Alkuiltaan mennessä löylyissä kävi reilut parikymmentä henkilöä ja illaksi odotettiin vielä saman verran lisää.

Saunomisen lisäksi tarjolla oli hygieniapaketteja sekä perinteiseen tyyliin kahvia ja makkaraa.

Lue myös asunnottoman Mauno Hahdon tarina täältä.

A-killan asunnottomien tapahtuma oli laatujaan ensimmäinen. Vehkalahti totesi, että kenties tapahtumasta tehdään perinne.

Asunnottomien yöhön liittyviä tapahtumia on Oulussa järjestetty vuosittain muun muassa Rotuaarin keskusaukiolla, jossa tänäkin vuonna oli tarjolla muun muassa makkaranpaistoa ja leivänjakoa.

Kenttätien palvelukeskuksessa tarjoltiin myös syötävää ja hygieniapaketteja sekä Partioaitan lahjoittamia takkeja. Vertolla Limingantullissa oli tarjolla lämmintä ruokaa.

Kahvia ja voileipiä tarjottiin niin ikään keskustan seurakuntatalollla ja Katuklinikka partioi ympäri kaupunkia yöhön saakka.

Asunnottomien yötä oli Oulussa järjestämässä kaupungissa toimiva päihdetyön verkosto, johon kuuluu kaupungin ja seurakuntien lisäksi iso joukko järjestöjä.

Valtakunnallista Asunnottomien yötä vietetään vuosittaina 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Tämän vuoden teemana on "oma koti hurjan kallis".

Ainakin Helsingissä tapahtumaa vietettiin koronan vuoksi osin virtuaalisena.

Teemapäivän aikana nostettiin esille asumis- ja velkaneuvontaa, jonka kautta asunnottomille tarjotaan mahdollisuutta omaan asuntoon.

Meneillään olevan koronakriisin pelätään näkyvän asunnottomuuden lisääntymisenä.

Oulussa etenkin nuorten asunnottomien määrä on kasvussa.

Suomessa on yhä tuhansia asunnottomia, joukossa myös lapsiperheitä.