Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

4H-yh­dis­tyk­set työl­lis­tää nuoria mar­ja-ase­mil­le ja jär­jes­tä­vät mar­jas­tus­ret­kiä puo­lu­kan myyn­nis­tä kiin­nos­tu­neil­le – Poh­jois-Poh­jan­maal­la 13 mar­ja-ase­maa

4H-yhdistykset ostavat puolukkaa myyntiin.
4H-yhdistykset ostavat puolukkaa myyntiin.
Kuva: Reino Hämeenniemi

4H-yhdistykset perustavat tänä vuonna 37 marja-asemaa eri puolille Suomea. Marja-asemat ostavat kotimaista puolukkaa ja välittävät sitä eteenpäin.

Marja-asemat avautuvat 5. syyskuuta. Ne ovat auki pääsääntöisesti maanantaisin ja torstaisin.

Pohjois-Pohjanmaalla on tänä syksynä 13 marja-asema. Oulun seudulla marja-asemia on Ylikiimingissä, Muhoksella, Tyrnävällä ja Limingassa. Marja-asemien sijainnit ja aukioloajat löytyvät 4H:n verkkosivuilta.

4H-yhdistykset ovat välittäneet metsämarjoja usean vuoden ajan. Vuodesta 2020 alkaen hanke on kulkenut nimellä Satosankarit. Kahden viime vuoden aikana marja-asemien kautta on kulkenut yli puoli miljoonaa kiloa metsämarjoja. Lisäksi yli 1 100 nuorta on saanut tuloja.

Satosankarit-toiminta työllistää nuoria muun muassa marja-asemalle töihin. Siellä työskentelevien pitää olla vähintään 18-vuotiaita. Lisäksi nuoria on mukana toiminnassa marjojen kerääjinä ja somelähettiläinä. 4H-yhdistykset perustavat keruurinkejä, joissa mennään yhdessä metsään keräämään marjoja myytäväksi.

Syyskesällä 2022 4H-liitto järjestää paikallisyhdistysten kanssa viisikymmentä ohjattua metsämarjojen poimintaretkiä. Ne on suunnattu ihmisille, joiden on muuten vaikea päästä marjametsään.