Syysloma: Oulun kau­pun­ki tarjoaa lap­sil­le ja nuo­ril­le mo­nen­lais­ta te­ke­mis­tä syys­lo­mal­la

Pääkirjoitus: Fen­no­voi­man säh­köl­le olisi ky­syn­tää – mutta koko hank­keen us­kot­ta­vuus horjuu

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

30 vuotta täyt­tä­väs­sä Pe­rä­me­ren kan­sal­lis­puis­tos­sa tehdään kesällä kun­nos­tus­töi­tä – myös Oulun seudun saarten ret­kei­ly­ra­ken­tei­ta kun­nos­te­taan

Kuvassa vanha kalastustukikohta Pensaskarin saarella.
Kuvassa vanha kalastustukikohta Pensaskarin saarella.
Kuva: Jouni Porsanger

Perämeren kansallispuiston retkeilyrakenteita korjataan tulevana kesänä. Lisäksi 30 vuotta täyttävää kansallispuistoa tuodaan aiempaa vahvemmin esille juhlavuoden kunniaksi.

Metsähallitus kunnostaa retkeilyrakenteita kansallispuiston lisäksi myös Oulun seudun lähisaarissa. Kunnostustoimenpiteiden taustalla on eduskunnan myöntämä lisärahoitus.

Kemiin ja Tornioon tehdään uudet kaupunkien satamiin johtavat maantieopasteet. Lisäksi Kemin sisäsatamaan ja Ajokseen ja Tornion Leton veneilykeskukseen ja Puotikarin satamaan tehdään uudet kansallispuistosta kertovat infotaulut.

Kansallispuiston alueella uusitaan Pensaskarin laiturin kulkuramppi ja perinnemaisemia raivataan Pensaskarissa ja Iso-Huiturissa. Lampaat hoitavat luontoa Selkä-Sarvessa, Maasarvessa, Linnanklupussa, Pensaskarissa, Etukarissa ja Iso-Huiturissa.

Kansallispuiston ja Oulun välimaastossa olevissa saarissa uusitaan myös retkeilyrakenteita. Härkäleton suojasataman laiturin kulkuramppi uusitaan ja Kropsussa luvassa on laiturn korjaus, kulkurampin uusiminen ja taukotuvan rakentaminen. Uudet taukotuvat rakennetaan myös Hietakallaan ja Iin Röyttään.